Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tarifu paaugstinātāji dabū trūkties

Uzņēmējus un iedzīvotājus informēs par izmaiņām elektroenerģijas cenrādī. Nākotnē, iespējams, tiks pārskatīti sašutumu vilni izraisījušie sadales tarifi. Tāds ir Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas lēmums pēc AS Sadales tīkls, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, uzņēmēju un zemnieku pārstāvju uzklausīšanas, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

_Dienas Bizness _jau vēstīja, ka 1.augustā spēkā stājās jaunie sadales tīkla tarifi, kas ļauj ietaupīt energoefektīvākajiem uzņēmumiem, savukārt krietni cērt pa kabatu tiem, kuriem ir lielas pieslēguma jaudas, bet mazs patēriņš. Daudzi veikuši jaudu optimizāciju. Ieguvēji no jaunieveduma ir tie, kuri pieslēguma jaudas izmanto pilnībā, piemēram, strādājot 24 stundas diennaktī septiņas dienas nedēļā. Visneizdevīgākajā situācijā ir tie, kuri iekārtas darbina neregulāri vai sezonāli. "Iedzīvotāji un uzņēmēji, saņemot rēķinu, nosirmoja, meklēja validolu un pildspalvu, lai rakstītu Saeimai par šausmīgo situāciju," skaidroja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja biedrs Ingmārs Līdaka (ZZS). Viņš rādīja uz kādas Rīgas kafejnīcas atsūtīto rēķinu par elektrību šā gada jūlijā 850 eiro apmērā un augustā jau 1670 eiro apmērā. "Nav skaidrs, kā tas varēja būt, bez jebkāda brīdinājuma, diskusijām," norādīja Līdaka.Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas loceklis Gatis Ābele norādīja, ka darbs pie jaunajiem tarifiem prasīja daudz pūļu, un daudzi Sadales tīkla tēriņi tika uzskatīti par neatbilstošiem un tarifos neiekļaujamiem. Viņš arī norādīja, ka gaida uzņēmēju ierosinājumus ne tikai par aprēķina metodiku, bet arī par to, cik vispār lielai peļņai (kapitāla atdeves likmei) būtu jābūt gan elektroenerģijas, gan dabas gāzes sadales un pārvades operatoriem. Visu rakstu lasiet laikraksta _Dienas Bizness _ceturtdienas, 6.oktobra, numurā!

Top komentāri

arits
a
Sadales tīklu valdes algas 6500 eiro,brauc ar Toyota Land Cruiser,kādi tur tarifi !?! Kleintu direktore no SEB bankas klientu apkalpotajas arī tikusi valdē attieksme kā pret cetpjamam avīm.
kautkā nemana gan ka jaunos tarifus
k
ļauj pabļut neapmierinātajiem, mazliet pataisnojas, bet tāpec jau nekas nemainās
ina
i
Kam bija vajadzīga Latvenergo restrukturizācija? Elektrība pa vadiem nāk tā pati. Ar pieslēgumiem viss ir kārtība. Jūsu elektrība maksā 0.03E/kWh un pārdodat 5x augstāku cenu. Vadība un finansisti uztaisa jucekli - tautai par to jāmaksā?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas