Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Teikmanis piedalīsies apspriedē par Eiropas nākotni

5.decembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomē, kur diskutēs par Eiropas nākotni.

Viens no galvenajiem padomes sanāksmes darba kārtības punktiem ir šī gada 9.decembra Eiropadomes sagatavošana. Tā būs viena no nozīmīgākajām Eiropas vadītāju sanāksmēm pēdējo gadu laikā. Vienlaikus ar krīzes risinājumu meklēšanu Eiropadomē valstu vadītāji svinīgā ceremonijā parakstīs Horvātijas pievienošanās ES līgumu, Dienai pavēstīja Ārlietu ministrijā.

Diskusijās ar delegāciju vadītājiem no citām ES valstīm un ar Eiropadomes prezidentu Hermanu van Rompeju A.Teikmanis piedalīsies priekšlikumu sagatavošanā Eiropadomes lēmumiem.

Eiropadomē sagaidāmas diskusijas par ekonomikas politikas jautājumiem, īpašu uzmanību veltot ekonomikas izaugsmes veicināšanas iniciatīvām. Tāpat sagaidāmas diskusijas par Eiro Plus pakta īstenošanu, īpašu uzmanību veltot nodarbinātības politikai. Balstoties uz Eiropadomes prezidenta Hermana Van Rompeja sagatavoto ziņojumu, tiks apspriests arī eirozonas ekonomiskās konverģences jautājums, kā arī iespējamie līguma par ES grozījumi, kuru mērķis ir stiprināt un stabilizēt Eiropas ekonomiku.

Vispārējo lietu padomē plānots diskutēt arī par progresu sarunās par ES daudzgadu budžetu 2014.-2020.gadam, ES paplašināšanos un stabilizācijas un asociācijas procesu – paredzēta secinājumu pieņemšana par ES kandidātvalstu (Horvātijas, Turcijas, Islandes, Bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas, Melnkalnes) un potenciālo kandidātvalstu (Albānijas, Bosnijas un Hercegovinas, Kosovas, Serbijas) progresu pēdējā gada laikā un tālākajiem soļiem to integrācijas ES procesā. Polija kā prezidējošā valsts sanāksmes laikā informēs par ES Tiesu reformu.

ES Vispārējo lietu padomes notiek reizi mēnesī un 2011.gada otrajā pusē to vada Polijas prezidentūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas