Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Teikmanis: Visos līmeņos jāturpina aizstāvēt Latvijas intereses

Latvijai ir iespējams panākt labvēlīgākus nosacījumus Kohēzijas līdzekļu sadalē 2014.–2020.plānošanas periodam, piektdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis.

Viņš norādīja, ka EK jau ir informēta par Latvijas nostāju jautājumā par EK priekšlikumiem Kohēzijas politikai: "Mēs jau esam savus argumentus skaidri pateikuši attiecībā uz kohēziju. Tas ir instruments, kas ļauj izlīdzināt Eiropas Savienības dalībvalstu labklājību. Latvija ir spējusi pierādīt, ka var apgūt Eiropas Savienības fondus, atšķirībā no citām Eiropas Savienības valstīm. Tāpēc arī nepiekrīt priekšlikumam par griestiem 2,5% apjomā."

A.Teikmanis uzsvēra, ka tieši tāpēc arī Latvijai, kas ir cietusi no krīzes un labklājības līmenis ir zemāks nekā citur Eiropā, ir jādod iespēja izmantot šo instrumentu.

"Kompromisu, atkāpju vai izņēmumu iespēja eksistē. Tāpēc mums ir jārunā gan ar Eiropas Komisiju, gan ar citām dalībvalstīm. To aī mūsu Valsts prezidents diezgan skaidri pateica. (..) Mēs turpināsim visos līmeņos - gan ekspertu, gan dažādu ministriju, arī Ārlietu ministrijas diplomātu līmenī aizstāvēt savas intereses. Protams, tas ir jādara arī valdības un nozaru ministru līmenī," uzsvēra A.Teikmanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas