Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ticīgie godina bīskapu Boļeslavu Sloskānu 120 gadu jubilejā

25.augustā Stirnienes baznīcā notika bīskapa Boļeslava Sloskāna 120gadu jubilejas svinības ar bīskapu V.E. Antona Justa un V.E. Jāņa Buļa vizitāciju. Svētās Mise laikā bērni un jaunieši saņēma Iestiprināšanas sakramentu, bīskapi atklāja piemiņas plāksni, dievkalpojumā Stirnienes garīgās mūzikas koris Reversium izpildīja veltījumu bīskapam Sloskānam – Riharda Dubras Missa Simplex Nr.VI, portālu Diena.lv informēja Ieva Zepa.

Bīskaps Boļeslavs Sloskāns ir pirmais latvietis, par kuru Vatikāns ir oficiāli uzsācis beatifikācijas (atzīšanas par svētu) procesu. Kanonizācijas process ir sākts 2000.gadā, bet 2004.gada 20.decembrī ar pāvesta Jāņa Pāvila II dokumentu atzīta bīskapa B.Sloskāna tikumu varonība, un tagad viņu var dēvēt par godināmo. Tas ir pirmais solis ceļā uz viņa atzīšanu par svēto, kas var notikt pēc diviem pierādītiem brīnumiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas