Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tiesāšanās ar Strīķi Lapsam izmaksājusi vairāk nekā 800 eiro

Rīgas apgabaltiesā 8.februārī stājās spēkā žurnālistam Lato Lapsam nelabvēlīgs spriedums strīdā ar bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi par goda aizskaršanu, aģentūru LETA informēja apgabaltiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš.

Lapsam bija jāsamaksā 600 lati (853,7 eiro) par ar lietas izskatīšanu saistītajiem izdevumiem.

Jau ziņots, ka apgabaltiesa kā apelācijas instance pērn decembrī noraidīja Lapsas prasību pret Strīķi par goda aizskaršanu. Žurnālists cēla prasību Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā pret Latvijas Televīziju (LTV) un Strīķi par godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu, lūdzot atzīt Strīķes sabiedrībai sniegtās ziņas, kas izskanēja 2011.gada 13.novembra LTV raidījumā De facto, par nepamatotām.

Raidījumā Juta Strīķe pēc žurnālistes lūguma pauda viedokli par Lapsas un viņa kolēģu izdoto grāmatu Cits ķēķis: zem likumīgā "jumta".

Lūgta izteikt viedokli par šo grāmatu, kādreizējā KNAB priekšnieka vietniece raidījumā atbildēja: "Man ir cilvēciski žēl, ka Lato Lapsa savu talantu, laiku, tinti izmanto klaču vākšanai un arī tam, lai apmelotu KNAB, lai nomelnotu tiesībsargājošās iestādes. Es domāju, ka viņa cilvēciskā resursa izmantošana varētu būt ar daudz cēlākiem mērķiem."

Tiesa ņēma vērā, ka arī viedoklis var aizskart personas godu un cieņu, ja tas ir bijis rupjš vai nesamērīgi aizskarošs, bet konkrētajā intervijā paustais Strīķes viedoklis par tādu nav atzīstams.

Latgales priekšpilsētas tiesa pirmajā instancē noraidīja Lapsas prasību un nolēma piedzīt no viņa par labu Strīķei advokāta izdevumus 300 latu (426,86 eiro) apmērā. Lapsa iesniedzis apelācijas sūdzību.

Jau ziņots, ka Lapsas un viņa kolēģu izdotā grāmata vēsta par, viņuprāt, Latvijas specdienestu nekontrolējamību un visatļautību, kurai par upuri var kļūt ikviens valsts iedzīvotājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas