Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Tiks izveidots C hepatīta pacientu reģistrs

Lai nodrošinātu iespēju izsekot C hepatīta slimības norisei un ārstēšanai Latvijā, izveidos C hepatīta pacientu reģistru, portāls Diena.lv uzzināja Ministru kabinetā.

C hepatīta pacientu reģistrā būs pieejama informācija par ārstniecības procesa rezultātiem un nodrošināta iespēja izsekot katra slimības gadījuma norisei un ārstēšanai, sniedzot iespēju analizēt ārstēšanas izmaksu efektivitāti.

Tā kā C hepatīta ārstēšanai ir nepieciešami lieli finanšu līdzekļi, precīza ārstēšanās datu analīze un ārstēšanās izmaksu efektivitātes analīze ir būtiska nepieciešamo finanšu resursu plānošanai.

Lai nodrošinātu pacientu reģistru, ārstniecības personām būs elektroniski jāievada informācija par pacientu C hepatīta pacienta kartē. Ārstniecības iestādēm līdz 2017.gada 31.maijam būs jāievada dati par visiem C hepatīta pacientiem, kam uzsākta ārstēšana no 2016.gada 1.janvāra līdz brīdim, kad reģistrs būs izveidots. Noteikts, ka ārstniecības personai būs jāatjauno dati reģistrā par C hepatīta pacientu pēc katra ārstēšanas posma, tai skaitā izvērtējot terapijas efektivitāti sešus mēnešus pēc ārstēšanas pabeigšanas.

Noteikumi stāsies spēkā 2016.gada 1.decembrī. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas