Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Tirgotāji: Līdz ar salu pieaug pieprasījums pēc siltā gaisa pūtējiem un eļļas radiatoriem

Pastiprinoties salam, ir pieaudzis pieprasījums pēc siltā gaisa pūtējiem un eļļas radiatoriem, atzina aptaujātie tirgotāju pārstāvji.

Veikalu tīkla K-rauta pārdošanas vadītājs Nauris Brokāns pastāstīja, ka pieprasījums pēc sildītājiem būtiski sāka palielināties iepriekšējās nedēļas nogalē. "Šonedēļ pircēju interese par sildītāju iegādi ir tik liela, ka atsevišķi modeļi ir beigušies un jaunnedēļ jāgaida jauna piegāde. Vislielākais pieprasījums ir tieši pēc silta gaisa pūtējiem un eļļas radiatoriem," sacīja Brokāns un prognozēja, ka augstais pieprasījums saglabāsies arī šajā nedēļas nogalē.

Vienlaikus viņš arī informēja, ka klienti par siltā gaisa pūtēju maksā vidēji 6‒18 latus, taču par eļļas radiatoru ‒ 15 līdz 35 latus.

Brokāns arī norādīja, ka ir pieaudzis pieprasījums arī pēc Latvijā ražotā kurināmā. "Veikalu darbinieki kurināmās briketes regulāri uzkrauj uz paletēm, bet pircēji tās ļoti ātri iztukšo. Visvairāk iegādājas bērzu briketes. Liela interese ir arī par skaldītu alkšņa malku," minēja Brokāns.

Arī internetveikala santehnikasveikals.lv pārdevējs Ainārs Reveliņš apliecināja, ka pieprasījums pēc radiatoriem ir augsts. "Pieprasījums ir augsts, taču vislielākais pieprasījums pēc radiatoriem bija rudenī, kad apkure vairumam māju nebija pievienota. Tagad lielākā daļa radiatorus jau ir iegādājušies," norādīja Reveliņš.

Mazumtirgotāja Rimi Latvia vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Valnere aģentūrai BNS pastāstīja, ka līdz ar salu ir pieaudzis pieprasījums pēc sildītājiem. "Salīdzinājumā ar laiku pirms mēneša pieprasījums pēc sildītājiem ir pieaudzis krietni ‒ deviņas reizes. Visvairāk tos pērk tieši šonedēļ, un tas ir izskaidrojams ar lielo salu," informēja Valnere.

Tāpat mazumtirgotāja Maxima Latvija preses sekretārs Ivars Andiņš atzīmēja, ka līdz ar sala iestāšanos pieaudzis pieprasījums pēc sildītājiem, turklāt to pārdošanas rādītāji pieauguši arī, salīdzinot ar pagājušo gadu. "Tā kā iestājās sals, arī sildītājus nu pērk vairāk - tie pārdoti par 23% vairāk nekā pērn," teica Andiņš.

Jau vēstīts, ka pēdējo nedēļu laikā Latvijā gaisa temperatūra ir strauji kritusies. Sinoptiķi prognozē, ka arī šajās brīvdienās Latvijā saglabāsies stiprs sals, nakts un rīta stundās gaisa temperatūra vietām pazemināsies līdz -33 grādiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas