Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Top Olaines cietuma Resocializācijas centrs

Ieskaties fotogalerijā, kā top jaunais Olaines cietuma Resocializācijas centrs!

Turpinot darbu pie jaunās nodaļas izveidošanas narkotiku un alkohola atkarīgajiem ieslodzītajiem, Olaines cietumā trešdien, 26. augustā, notika konference “Resocializācijas centrs atkarīgajiem – ceļā uz drošāku sabiedrību”. Klātesošie tika iepazīstināti ar starpposma rezultātiem projektā Jaunas nodaļas izveide Olaines cietumā, ieskaitot būvniecību un personāla apmācību, kas tiek īstenots programmas Latvijas korekcijas dienestu un Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietu reforma ietvaros. Klātesošajiem bija iespēja doties ekskluzīvā ekskursijā pa topošo centru, kā arī piedalīties jaunbūves kapsulas ar vēstījumu nākamajām paaudzēm iemūrēšanas svinīgajā pasākumā.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniece Ilona Spure uzsvēra, ka jaunceļamais Olaines cietuma Resociallzācijas centrs atkarīgajiem ieslodzītajiem būs jauna elpa kriminālsodu izpildes sistēmā, tā būs "labo pārmaiņu laboratorijas vieta".

Būvkompānija Re&Re projekta vadītājs Dainis Učelnieks norādīja, ka "Olaines cietuma Resocializācijas centra projektam ir valstiska nozīme, jo tas iezīmēs jaunas, uzlabotas ieslodzījuma vietu sistēmas attīstību Latvijā. Mums kā būvniekiem šis projekts ir liels izaicinājums, neskatoties uz mūsu darba pieredzi, jo īsā laika periodā būvlaukuma ierīkošana un būvniecības procesa organizēšana ir jāveic slēgtā, ierobežotā cietuma teritorijā, stingri ievērojot visus drošības pasākumus un procedūras."

Savukārt Re&Re tehniskais direktors Aldis Gulbis novēlēja visai projektā iesaistītajai komandai īstenot šo projektu augstākajā kvalitātē, noteiktajos termiņus un saskaņā ar izvirzītajiem mērķiem.

Ievērojama daļa notiesāto līdz ieslodzījumam lietojuši atkarību izraisošas vielas, un noziegums ir likumsakarīgs vielu ietekmētā dzīvesveida rezultāts. Projekts ir mēģinājums ieviest Latvijas ieslodzījuma vietu sistēmai neraksturīgas metodes darbā ar atkarīgiem cilvēkiem izolācijā, radot labās prakses piemērus pieredzes pārņemšanai arī darbā ar citām ieslodzīto grupām. 

Resocializācijas centrā, ko pašlaik būvē minētā cietuma teritorijā, paredzētas 200 vietas notiesātajiem, kas tiks atlasīti astoņos Latvijas cietumos. Darbs tiks organizēts terapeitiskajās kopienās, ko nodrošinās personāls pēc kontaktpersonu principa. 

Projektā 85% ir Norvēģijas finanšu instrumenta finansējums un 15% - Latvijas valsts budžeta līdzfinansējums. Kopējās izmaksas – 8 277 294 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas