Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Traģisko avāriju dēļ uz Tīnūžu-Kokneses šosejas nepalielinās atļauto ātrumu

Lēmums, nepalielināt ātrumu līdz 100km/h, pieņemts, balstoties uz Valsts policijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas un LVC speciālistu ieteikumiem un ņemot vērā lielo ceļu satiksmes negadījumus skaitu uz jaunajiem ceļiem.
Uz jaunajiem autoceļiem - Tīnūži–Koknese, kur aprīļa sākumā negadījumā gāja bojā Latvijas trīssoļlēcējs ar ģimeni, un Ludza–Nirza, šovasar nepalielinās maksimālo braukšanas ātrumu, portālu Diena.lv informēja Latvijas Valsts ceļu (LVC) pārstāvji.

Daļa no šiem negadījumiem ir bijusi ar traģiskām sekām, turklāt tieši šajos ceļa posmos Valsts policija ir fiksējusi arī lielākos ātruma pārkāpumus.

Lai arī abu ceļu tehniskie parametri ļauj paaugstināt maksimālo braukšanas ātrumu vasaras sezonā, tas netiks darīts drošības apsvērumu dēļ. "Kopā ar Valsts policijas kolēģiem vērosim, kā autovadītāji brauks šajos posmos. Šis ir disciplinējošs, preventīvs solis. Ja varēsim secināt, ka autovadītāji ievēro ceļu satiksmes noteikumus, brauc droši un neuzstāda ātruma antirekordus uz jaunizbūvētajiem  autoceļu posmiem, nākamgad šis lēmums varētu tikt pārskatīts,” norāda LVC valdes priekšsēdētājs Jānis Lange. 

Šogad no 8. maija atļautais braukšanas ātrums būs palielināts šādos ceļu posmos:

Tallinas šosejas (A1) Saulkrastu apvedceļā (22,10.-26,00. un 27,20.-44,40. km) un posmā no Jelgavkrastiem līdz Svētciemam (55,50.-71,30. un 74,70.-81,20. km);

Daugavpils šosejas (A6) posmā no Salaspils līdz Ikšķilei (20,86.-28,20. km) un no Nīcgales līdz Daugavpils apvedceļam (202,20.-212,20. km);

Jelgavas šosejas (A8) posmā no Rīgas robežas līdz satiksmes pārvadam Jelgavas apvedceļā (8,00.-38,80. km), izņemot posmus ar ātruma ierobežojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas