Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Trīs gadatirgos pret Covid-19 vakcinētas 278 personas

Trīs gadatirgos - Vecumniekos, Gulbenē un Aizkrauklē - pret Covid-19 vakcinētas 278 personas, no kurām vairums saņēmušas Johnson & Johnson jeb Janssen vienas devas vakcīnu, aģentūrai LETA pavēstīja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļā.

Pēc nodaļā paustā, šobrīd iezīmējas tendence, ka cilvēki aizvien vairāk izvēlas Johnson & Johnson vakcīnu, kā arī novērtē iespēju vakcinēties pēc iespējas tuvāk mājvietai.

Vecumniekos vakcinētas kopumā 103 personas, no kurām 100 saņēmušas Johnson & Johnson vakcīnu, bet trīs - Pfizer/BioNTech. Gulbenē vakcīnu saņēmuši 77 cilvēki, no kuriem 40 vakcinēti ar Johnson & Johnson un 37 - ar Pfizer/BioNTech.

Tikmēr Aizkrauklē cilvēki vakcinēti tikai ar Johnson & Johnson, un kopskaitā poti saņēmuši 98 cilvēki.

Jau ziņots, ka no 19.jūnija sākta izbraukuma vakcinācija gadatirgos visā Latvijā. Vakcinācija gadatirgos notiek bez iepriekšējā pieraksta, un šīs iespējas organizēšanā iesaistās gan pašvaldības, gan vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji, gan Nacionālie bruņotie spēki.

Veselības ministrijas vērtējumā vakcinēšanas punktus nepieciešams izveidot pilsētu un novadu tirgos, dažādos publiskajos pasākumos, organizējot izbraukuma vakcinācijas ar pārvietojamajām teltīm, gadatirgos, koncertos un citos publiskajos pasākumos, kā arī citās publiskajās ēkās un telpās, tādējādi procesu pietuvinot cilvēku ikdienas gaitām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas