Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Trūcīgajiem palielina pakas

Pārtikas pakas trūcīgajām personām kļūs bagātīgākas. Tajās papildus dažādiem graudaugu produktiem, piena pulverim un makaroniem tiek pievienots klāt arī cukurs un eļļa, trešdien vēsta laikraksts Diena.

Palīdzības paku piešķiršanas sistēma ir mainījusies - agrāk tās ar Eiropas Savienības (ES) palīdzību nodrošināja Zemkopības ministrija, šogad katrā ES valstī dibināts īpašs atbalsta fonds vistrūcīgākajām personām, kam piešķirta konkrēta summa konkrētam pakas saturam. Turklāt papildus pārtikas pakām tiks dalīti individuālie skolas gaitām nepieciešamie priekšmetu komplekti, kā arī higiēnas un saimniecības preču pakas.

Eiropas Atbalsta fonds vistrūcīgākajām personām nevarētu dižoties ar bezrūpīgu sākumu. To dibināja šā gada martā pēc garām diskusijām par fonda lietderību. "Eiropas Komisija piedāvāja no ES fondu līdzekļiem nodalīt nelielu daļu finansējuma atbalstam trūcīgākajām personām. Bija dalībvalstis, kas protestēja, norādot, ka šo naudu labāk novirzīt fondu projektiem, nevis trūcīgajiem. Pārsvarā tās bija valstis, kas pašas veido trūcīgo nodrošinājuma politiku no saviem iekšējiem resursiem," Dienai skaidro fonda projekta vadītāja Zane Lasmane.

Finansējums atkarīgs no tā, cik valstī ir trūcīgo, katra valsts iedalīta konkrētā reģionā atkarībā no attīstības pakāpes. Latvija tiek pieskaitīta pie zemāk attīstītajām, jo tai ir salīdzinoši zems iekšzemes kopprodukta līmenis. Ministrijā norāda, ka pārtikas palīdzības paku varēs saņemt aptuveni 98 tūkstoši trūcīgo, savukārt pamata materiālo paku - aptuveni 49 tūkstoši bērnu gadā.

Vairāk žurnālistes Aļonas Zanderes rakstu Trūcīgajiem palielina pakas lasiet trešdienas, 26. novembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas