Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Truksnis pieņemts darbā par Jūrmalas vicemēra padomnieku, lai "turpinātu pildīt vēlētājiem dotos solījumus"

Latvijas Zaļās partijas (LZP) politiķis Gatis Truksnis pēc notiesāšanas viltus komandējuma lietā un Jūrmalas domes deputāta mandāta un mēra vietas zaudēšanas pieņemts darbā par Jūrmalas vicemēra Jāņa Lediņa (LZP) padomnieku, lai "turpinātu pildīt vēlētājiem dotos solījumus", vēsta LTV raidījums "De facto".

Augstākas tiesas Krimināllietu departaments 25.novembrī atstāja negrozītu Rīgas apgabaltiesas pērnā gada 29.novembra spriedumu, ar kuru Jūrmalas mērs Truksnis tika atzīts par vainīgu apsūdzībā par dienesta viltojumu saistībā ar komandējumu un sodīts ar naudas sodu 5000 eiro apmērā. Stājoties spēkā notiesājošam spriedumam, Truksnis zaudēja deputāta amatu un līdz ar to arī mēra krēslu. Notiesāta tika arī bijusī viņa biroja vadītāja Ingrīda Vilkārse.

Lietu ierosināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), kas pētīja Trukšņa attiecības ar uzņēmēju Jūliju Krūmiņu un ilgāku laiku noklausījās Trukšņa sarunas un viņu novēroja. No visām aizdomām, kas sākotnēji tika izvirzītas pret Truksni, to skaitā par nelikumīga partijas finansējuma pieņemšanu un par iespējamu kukuļa pieņemšanu, proti, dzīvokļa bezatlīdzības lietošanu Krūmiņa meitai piederošajā projektā "Turaidas kvartāls", līdz tiesai nonāca tikai lieta par viltus komandējumu, bet pārējās tika izbeigtas KNAB vai prokuratūrā.

Kā vēsta raidījums, pēc notiesājoša sprieduma Truksnis palicis strādāt Jūrmalas domē, lai, kā klāsta partijas biedri, turpinātu pildīt vēlētājiem dotos solījumus. Domes priekšsēdētāja biroja vadītājas amatu saglabājusi arī par dienesta viltojumu notiesātā Vilkārse, kas bija izdomājusi Trukšņa prombūtni piesegt ar viltus komandējumu.

"Ne tiesas spriedumā, nedz arī likumā nav noteiktas nekādas papildu sankcijas, ka mēs nedrīkstam nekur strādāt, nedrīkstam būt kaut kādās politiskās organizācijās vai biškopju biedrībās vai golfa klubos. (...) Es kā domes priekšsēdētājs un deputāts zaudēju deputāta amatu un domes priekšsēdētāja amatu. Tā kā, ja kāds domā, ka tas ir nepietiekoši smags trieciens vai sods par šādu nenotikušu komandējumu, tad tā tas cilvēks var domāt," situāciju komentējis Truksnis.

Līdzšinējā Trukšņa vietniece un iespējamā nākamā domes priekšsēdētāja Rita Sproģe (ZZS/LZP) apgalvo, ka Trukšņa kļūšana par vicemēra Lediņa padomnieku bijis visas koalīcijas lēmums. "Tā bija tāda situācijas risināšana, lai šajā situācijā nepalaistu garām tādu ļoti zinošu un ilgi strādājošu kadru kā Truksni," piebildis Lediņš.

Savukārt LZP vadība pēc sākotnēji skaļajiem solījumiem Truksni izslēgt no partijas tagad par to lemt vairs negrasās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas