Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Hašogi vizīte konsulātā, lai sakārtotu dokumentāciju saistībā ar laulības šķiršanu, izrādījās liktenīga

Turcija: Hašogi nožņaugts uzreiz pēc ieiešanas konsulātā

Saūda Arābiju kritizējošais žurnālists, kurš publicējies prestižajā ASV izdevumā The Washington Post, Džamals Hašogi tika nožņaugts uzreiz pēc ierašanās Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, paziņojis Stambulas virsprokurors.

Šāds paziņojums ir klajā pretrunā ar Saūda Arābijas sākotnēji uzturēto versiju, ka Hašogi nogalināts kautiņa rezultātā. Saūda Arābija pēcāk atzina, ka Hašogi slepkavība bijusi ar iepriekšēju nodomu, tomēr aizvien uztur pozīciju, ka karaļnamam ar to nekāda sakara nav bijis un ka vaininieki rīkojušies bez kroņprinča ziņas un paši uz savu galvu, par ko tikšot saukti pie atbildības.

Turcijas puse ar saūdiem neglaimojošo informāciju nāca klajā drīz pēc tam, kad Stambulu bija pametis Saūda Arābijas ģenerālprokurors, kurš tur bija ieradies, lai kopīgi viestu skaidrību Hašogi noslepkavošanas lietā. Šāds Turcijas paziņojums liecina, ka faktiski nekādas jēgpilnas sadarbības Saūda Arābijas un Turcijas starpā nav bijis. 

Stambulas virsprokurors Irfans Fidans paziņojumā apstiprināja - šonedēļ notikušās diskusijas ar Saūda Arābijas pusi nekādus konkrētus rezultātus nav nesušas.

Atšķiras arī versijas par to, kas pēc tam noticis ar Hašogi līķi. Rijāda apgalvo, ka tas ietīts paklājā un pēcāk no līķa atbrīvojies kāds vietējais līdzzinātājs. Turcija savukārt uzskata, ka Hašogi līķis sadalīts un iznīcināts, visticamāk, konsulāta teritorijā - vai nu ar skābes palīdzību vai iemetot mirstīgās atliekas kanalizācijas akā, lai slēptu pēdas.

The Guardian vēsta, ka pamazām arvien skaidrāk iezīmējas notikušā aina, un Turcijas rīcībā, visticamāk, ir vēl nepubliskoti pierādījumi un fakti, kas pamazām nonāks atklātībā.

Stambulas virsprokurora birojs paziņojumā pauda klaju vilšanos Saūda Arābijas puses rīcībā. Turcija pieprasījusi izdot tiesāšanai 18 cilvēkus, kurus Saūda Arābija sakās esot aizturējusi saistībā ar Hašogi noslepkavošanu, kā arī pieprasījusi identificēt vietējo līdzzinātāju, bet šīs prasības palikušas bez atbildes. 

Arī Turcijas izmeklētājiem solītā piekļuve konsulāta ēkai tika vairākkārt bremzēta. Kad turkiem ļauts apsekot telpas, secināts, ka sienas ir svaigi pārkrāsotas un automašīnas - rūpīgi iztīrītas.

Jāatgādina, ka Rijāda savu stāstu Hašogi lietā mainījusi vairākkārt.

Top komentāri

ta nu gan
t
Izskatās, ka panākta vienošanās par "light" variantu. Visa šī jezga taču sākās ar spīdzināšanas/nāves ieraksta noklausīšanos. Kas tad tā notika, ka atkal mainījās nāves versija? Pēc skaņas taču zāģēšanai vai žņaugšanai vajadzētu atšķirties?
TrollisJT
T
Ja tā padomā... cik prāta ir tādam žurnālistam - viduslaiku politiska režīma kritizētājam ... bāzt galvu šajā nolādētajā vēstniecībā? Vai viņš nemaz ar neapjēdza , ko viņš izaicina?
ļuļa
ļ
a) joprojām neesmu dzirdējusi nosodījumu par šo pretīgo slepkavību un žurnalistikas brīvības ierobežošanu no mūsu ārlietu ministrijas puses b) kur rietumuj sankcijas kā krievijas gad;ijumā? c) rietumi ar savu attieksmi pilnībā izgāzušies un zaudējuši jebkādas morālas tiesības kādu nosodīt vai kaut ko muldēt par demokrātiju. tam, kam nauda nesmird, nav ne mazāko morālo tiesību kādam citam kaut ko pārmest.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas