Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Turpina likvidēt gruzdēšanu Latvijas Okupācijas muzeja ēkā

Rīgā, Strēlnieku laukumā ceturtdien priekšpusdienā izcēlies ugunsgrēks, vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Sadūmojums fiksēts Okupācijas muzeja ēkā, ko pašlaik atjauno.

Izsaukums uz negadījuma vietu saņemts neilgi pirms plkst. 10. Turp devušies 20 ugunsdzēsēji. Ēkā tika fiksēta gruzdēšana ēkas starpsienu siltinājumā, vēsta VUGD.

Būvniecības uzņēmums Skonto būve portālu Diena.lv informēja, ka Okupācijas muzeja rekonstrukcijas darbu ietvaros tiek veikti arī ugunsbīstami darbi. Ceturtdien, konstatējot pastiprinātu sadūmojumu darbu veikšanas vietā, Skonto Būve vadība pieņēma lēmumu notikuma vietā piesaistīt VUGD. Atklāta liesma notikuma vietā netika konstatēta un pēc plkst. 11 sadūmojums ir novērsts.

“Metāla griešanas darbu laikā izveidojās pastiprināts sadūmojums. Lai mazinātu aizdegšanās riskus, nolēmām piesaistīt VUDG speciālistus, kuriem ir atbilstošs tehniskais nodrošinājums. Situācija tika kontrolēta. Ugunsdzēsējus piesaistījām preventīvi. Šobrīd sadūmojums ir novērsts,” izteicies Skonto Būve valdes loceklis Juris Pētersons.

Savukārt VUGD informē, ka ugunsgrēks vēl nav lokalizēts un likvidēts.

Kā novēroja aģentūra LETA, uz Latvijas Okupācijas muzeja ēkas jumta strādā četri ugunsdzēsēji, bet pie nama redzamas kopumā četras ugunsdzēsēju mašīnas un viena mediķu brigāde. No ārpuses nav redzami dūmi vai uguns.

Latvijas Okupācijas muzejam patlaban tiek celta piebūve. 13. septembrī muzeja Nākotnes nama pamatos tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Projektu realizē SIA Skonto būve.

Būvobjekta teritorijā jau septembrī bija savesta daļa no rievsienām, kuras bija plānots iegremdēt gar Grēcinieku ielu. Tāpat Okupācijas muzeja nama sienai, kas redzama no Grēcinieku ielas puses, jau septembrī bija noņemts apšuvums, sagatavojot to apvienošanai ar Nākotnes namu.

( papildināta visa ziņa)

Top komentāri

Jorens
J
Pārāk bieži kur rosās būvnieki agri vai vēlu izceļas ugunsgrēks, un tas vairs neizskatās pēc starpgadījumiem, bet gan iespējamas darbības celtniecības tāmju optimizācijas virzienā.
ta nu gan
t
Kā būtu ar mēģinājumu likvidēt stabili nostiprinājušos celtnieku tradīciju- aizdedzināt jebko, kur vien remontē?
solon
s
(arī) manuprāt okupācijas muzejam piemērota vieta ir saucamā "Stūra" māja. Šī te padomju atrauga labāk nu būtu nodegusi. Un nebūtu naudu jātērē visādām piebūvēm (bet tas jau, šķiet, neietilpst miljonu šķērdētāju plānos).
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas