Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Turpinās Inčukalna gudrona dīķu izsmelšanas darbi

Inčukalna gudronu dīķu izsmelšanas projekts turpinās, lai gan tā turpināšanai drīzumā varētu aptrūkties līdzekļi.

Uzņēmums Skonto būve ir pieprasījis vēl aptuveni 11 miljonus eiro, lai pabeigtu Inčukalna gudrona dīķu sanācijas projektu, taču Valsts vides dienests (VVD) šo prasību uzskata par nepamatotu, portālu Diena.lv informēja VVD pārstāve Jūlija Ņikitina.

Skonto Būve šajās dienās nosūtījusi vēstues atbildīgajām iestādēm, kurās pauž, ka darbu pasūtītājs Valsts vides dienests (VVD) līdz galam neizprotot noslēgtā līguma būtību, kas tam radījis kļūdainu priekšstatu, ka Skonto būvei uz sava rēķina ir jāizsmeļ viss gudrons, kas atrodas dīķos.

Skonto būve atgādina, ka finanšu piedāvājumus iepirkumā gan Skonto būve, gan citi pretendenti sagatavoja atbilstoši pasūtītāja norādītajiem datiem un apjomiem. Iepirkuma procedūras gaitā netika noteikts, ka VVD sniegtajiem datiem ir tikai informatīvs raksturs un ka tie var būtiski mainīties projekta izpildes laikā.

Vēstulē norādīts - līguma noteikumi nenosaka, ka Skonto būve būtu apņēmusies iztīrīt visu, arī iepriekš neparedzēto gudrona apjomu, uz sava rēķina. Līgumā noteikts, ka Skonto būve apņemas izprojektēt, veikt un pabeigt darbus, kuru apjomi ir konkrēti noteikti.

Skonto būve vēstulē atgādina, ka līdzīgas domstarpības starp VVD un uzņēmumu ir bijušas jau iepriekš, kad tika konstatētas netipiskās sērskābā gudrona īpašības. Sarunas turpinājās vairāk nekā gadu un bija nonākušas strupceļā, jo VVD atteicās uzklausīt jebkādus argumentus, pamatojot to ar savu līguma izpratni, taču vēlāk, piesaistot neatkarīgus konsultantus, izdevies vienoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas