Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Turpmāk ģimenes valsts pabalsta apmērs būs atkarīgs no bērnu skaita

Šodien stājas spēkā grozījumi Valsts sociālo pabalstu likumā, kas paredz, ka ģimenes valsts pabalsta apmērs atkarīgs no audzināmo bērnu skaita.

Ģimenes valsts pabalsti netiks grozīti, proti, arī šogad pabalsta apmērs par pirmo bērnu joprojām būs 11,38 eiro, par otro - 22,76 eiro, par trešo - 34,14 eiro, bet par ceturto un nākamajiem bērniem - 50,07 eiro. Tomēr paredzēts noteikt piemaksas, kas būs atkarīgas no bērnu skaita. Piemaksu apmēru gadījumā, ja ģimene audzina divus vai vairāk bērnu, paredzēs Ministru kabineta noteikumi.

Likumā turpmāk teikts, ka par divu un vairāku šā panta otrajā daļā minēto bērnu vecumā no viena gada līdz 20 gadu vecumam audzināšanu pabalsta saņēmējam pie ģimenes valsts pabalsta piešķir piemaksu Ministru kabineta noteiktajā apmērā un kārtībā, turklāt tiesības uz šo piemaksu ir par bērniem, kurus persona audzina un par kuriem tai piešķirts ģimenes valsts pabalsts.

Vienlaikus saskaņā ar izmaiņām Valsts sociālo pabalstu likumā no šodienas ģimenes valsts pabalstu maksās līdz bērna 20 gadu vecuma sasniegšanai, kamēr tie mācās vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē un nav stājušies laulībā. Tāpat pabalstu maksās par bērnu, kas atbilstoši valsts vai pašvaldību finansēto vietu skaitam uzņemts profesionālās izglītības programmās un saņem stipendiju.

No šī gada 1.marta piemaksa pie ģimenes valsts pabalsta par diviem bērniem vecumā līdz 20 gadiem būs 10 eiro mēnesī, par trīs bērniem - 66 eiro mēnesī, bet par katru nākamo bērnu - vēl par 50 eiro vairāk, šodien apstiprināja valdība. Ja, piemēram, ģimenē būs četri bērni, piemaksa būs 116 eiro mēnesī, ja pieci - 166 eiro.

Top komentāri

dienai
d
Paskaidrosiet, lūdzu, kā saprast bildi?
Zobs Kaulā
Z
Nu, un ja kāda mamma sadzemdēs 15 bērnus, tad valsts no lieliem priekiem pekakās ar zeltu viņas kurpes.
Aldis
A
Tā kā ir mani bērni, sievas bērni un kopējie bērni, tad nekādu papildu pabalstu saņemt nesanāk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas