Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Turpmāk taksometra vadītāju reģistrācija būs tikai elektroniski

Turpmāk taksometru un vieglo automobiļu vadītāju reģistrācija pasažieru komercpārvadājumiem būs tikai elektroniskā formātā, vairs neizsniedzot plastikāta vadītāju apliecības, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijas (ATD) pārstāvji.

Direkcijā norāda, ka turpmāk taksometru un vieglo automobiļu vadītājs tajā pašā dienā, kad tiks veikta reģistrācija Taksometru vadītāju reģistrā, varēs sākt sniegt pasažieru komercpārvadājumus.

Vienlaikus, lai nodrošinātu pasažiera tiesības zināt pamatinformāciju par pakalpojuma sniedzēju, uz transportlīdzekļa priekšējā paneļa pasažiera pusē ir jābūt skaidri redzamam autovadītāja vārdam, uzvārdam un reģistrācijas numuram Taksometru vadītāju reģistrā, kā arī juridiskās personas-pārvadātāja nosaukumam. Informācijai jābūt datorrakstā uz balta fona ar melniem burtiem un cipariem, kas augstumā ne īsāki par trim milimetriem.

ATD skaidro, ka izmaiņas mazinās iepriekš pastāvējušos riskus, piemēram, taksometru vadītāji nedrīkstēja sākt pakalpojumu sniegšanu, ja nebija saņēmuši fizisko apliecību, kaut gan bija jau iekļauti Taksometru vadītāju reģistrā. Kā arī no reģistra izslēgtie taksometru vadītāji varēja maldināt, apliecību vienkārši novietojot uz automobiļa priekšējā paneļa.

Izmaiņas saistītas arī ar administratīvajiem pārkāpumiem. Turpmāk Taksometru vadītāju reģistrā tiks reģistrētas tikai tās personas, kurām pēdējo sešu mēnešu laikā nav stājies spēkā nolēmums par naudas soda piemērošanu saistībā ar administratīvā pārkāpuma izdarīšanu, veicot pasažieru komercpārvadājumus ar taksometru un vieglo automobili. Prasība, ka kopējais soda punktu skaits nedrīkst pārsniegt septiņus, saglabāta nemainīga.

Regulējuma izmaiņas nosaka, ka atkārtoti reģistrējoties Taksometru vadītāju reģistrā, valsts valodas zināšanas apliecinošs dokuments nav jāiesniedz tiem šoferiem, kuri reģistrējušies 2020.gada 17.augustā un vēlāk. Savukārt, veicot komercpārvadājumus ar vieglo automobili, turpmāk informāciju par tīmekļvietnes vai mobilās lietotnes pakalpojuma sniedzēju un pārvadātāju ir jāizvieto ārpusē uz autotransporta līdzekļa abām priekšējām durvīm, neizmantojot durvju stikloto daļu.

Ikviens taksometra pasažieris, atbildīgo kontroles institūciju vai arī uzņēmumu, kas organizē pasažieru komercpārvadājumus, pārstāvis var pārbaudīt taksometru vadītāju reģistrācijas statusu ATD mājaslapā pieejamajā Taksometru vadītāju reģistrā, kā arī redzēt informāciju par no Taksometru vadītāju reģistra izslēgtajiem vadītājiem. Svarīgi ir zināt šofera vārdu, uzvārdu vai Taksometru vadītāja reģistrācijas numuru.

Izmaiņu pamatā ir Ministru kabineta (MK) apstiprinātie grozījumi jomu regulējošajos normatīvo - Vadītāju reģistrācijas noteikumos pasažieru komercpārvadājumiem ar taksometru un vieglo automobili, Noteikumos par pasažieru komercpārvadājumiem ar taksometru un Noteikumos par pasažieru komercpārvadājumiem ar vieglo automobili.

Kopš 2018.gada 1.jūnija vieglā transportlīdzekļa vadītāji, tostarp taksometru vadītāji, kuri nav reģistrējušies Taksometru vadītāju reģistrā, nedrīkst nodrošināt pasažieru komercpārvadājumus. Savukārt komersantiem, kuri veic pasažieru komercpārvadājumus ar vieglo automobili, jābūt saņemtai licencei un licences kartītei. Informācija par licencētajiem pārvadātāju un pašpārvadājumu veicējiem arī ir pieejama ATD mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas