Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Turpmāk valsts neapmaksās Covid-19 testus bērniem pasākumu apmeklēšanai un pakalpojumu saņemšanai

Bērniem, kas jaunāki par 18 gadiem, valsts turpmāk neapmaksās Covid-19 laboratorisko testēšanu pasākumu apmeklēšanai un pakalpojumu saņemšanai, aģentūru LETA iepriekš informēja Nacionālajā veselības dienestā (NVD).

Pieaugušajiem Covid-19 testi šādām vajadzībām netiek apmaksāti jau kopš 1.augusta.

Savukārt Covid-19 simptomu gadījumā epidemioloģiskajai izmeklēšanai laboratorisko testēšanu tāpat kā līdz šim apmaksā no valsts budžeta līdzekļiem. Ārpus ģimenes ārsta darba laika pacienti ar Covid-19 infekcijai raksturīgiem simptomiem to var veikt bez ārsta nosūtījuma.

NVD vērš uzmanību, ka turpmāk šādos gadījumos pēc testēšanas nevarēs izveidot digitālo Covid-19 sertifikātu un iedzīvotājs saņems tikai laboratorijas izrakstu par rezultātu, lai nepieciešamības gadījumā tiktu nodrošināta ģimenes ārsta uzraudzība vai ārstēšana.

Jau iepriekš tika ziņots, ka no 10.jūnija līdz 1.augustam Ministru kabinets bija noteicis pārejas periodu, kura laikā laboratoriskie testi pasākumu apmeklēšanai, pakalpojumu saņemšanai u.c. gadījumos, lai izveidotu Covid-19 laboratoriskās testēšanas sertifikātu, tika apmaksāti no valsts budžeta līdzekļiem.

Pārejas periods tika noteikts ar mērķi nodrošināt iedzīvotājiem iespēju veikt pilnu vakcināciju pret Covid-19 un turpmāk izmantot savu vakcinācijas sertifikātu.

Vienlaikus NVD atgādina, ka Covid-19 tests nav alternatīva vakcinācijai. Arī testēts cilvēks jebkurā brīdī var kļūt infekciozs un radīt inficēšanās risku apkārtējiem.

Ja satiekas vakcinēti vai pārslimojuši cilvēki un nevakcinēti cilvēki, pastāv lielāka iespēja vīrusa pārnešanai un cirkulācijai, nekā gadījumā, ja satiekas tikai vakcinēti un pārslimojuši cilvēki. Turklāt vakcinēts cilvēks ir pasargāts no saslimšanas ar Covid-19 ilgākā laika periodā, savukārt testēts cilvēks var apliecināt savu statusu tikai konkrētajā brīdī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas