Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Tuvākajās dienās šoferiem jāuzmanās - uz ceļiem iespējams apledojums

Latvijas valsts ceļu pārstāvji informē, ka atbilstoši meteorologu prognozēm, turpmākajās dienās šonedēļ gaisa temperatūra nakts un rīta stundās daudzviet var noslīdēt zem nulle grādiem, bet dienā ir iespējams slapjš sniegs un autoceļi var kļūt slideni. No rītiem uz autoceļiem var veidoties apledojums, arī slapjais sniegs un lietus samazinās riepu saķeri ar ceļa virsmu.

Latvijas valsts ceļu pārstāvji aicina autobraucējus atcerēties, ka ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo tā saucamo "melno ledu", kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

"Lai gan ziemas riepas vairs nav obligātas kopš 1.marta, kā to paredz ceļu satiksmes noteikumi, tomēr autobraucējiem, kas tās nav nomainījuši, nevajadzētu steigties, bet tos, kas riepas jau paspējuši nomainīt uz vasaras, būt īpaši uzmanīgiem braucot šādos laikapstākļos," norādīja Latvijas valsts ceļu pārstāvji.

Latvijas valsts ceļi ir arī gatavi reaģēt un autoceļus kaisīt, ja tas būs nepieciešams.

Par apledojumu, slidenu ceļu vai citiem apgrūtinājumiem satiksmei iedzīvotāji aicināti informēt, zvanot uz Satiksmes informācijas centra bezmaksas diennakts tālruni 8000 5555.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka 100 gudrās galvas varētu noskurināties un beidzot pieņemt reālajiem klimatiskajiem apstākļiem atbilstošus ziemas riepu lietošanas termiņus - no oktobra līdz maijam.
taalbrauceejs
t
Laikam sāls par daudz palicis pāri,nu būs iemesls nosālīt rīgu.
Viena tante teica ...
V
Ja esi "lohs" un neesi dzīvojis LPSR kad cauru gadu brauca ar vienām riepām,tad turpini braukt ar ziemas riepām. Tik tie ceļu "speciālisti" aizmirsa pateikt,ka uz slapja ceļa ziemas riepai ir sliktāka saķere,kā vasaras. Un slapjais sniegs kurš izkūst līdz nokrīt uz asfalta,tas pats lietus vien ir. Melnais ledus var būt,bet līdz ar lecošo sauli jau pazudīs...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas