Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

TV3: Latvijā darbojas aizdomīga organizācija, kura it kā sniedz palīdzību austrumukrainas bēgļiem

Jau pusotru nedēļu Rīgā darbojas pašpasludinātās Doņeckas republikas pārstāvniecība, kurā it kā tiekot vākta palīdzība austrumukrainas bēgļiem. Organizācija gan kā savu simbolu izmanto Ukrainas teroristu lietoto Jaunkrievijas karogu, pirmdien vēsta TV3 Ziņas.

Minētā labdarības organizācijas atrodas Rīgā, Kurbada ielā. Pēc TV3 vēstītā esot pamats uzskatīt, ka organizācija nav tik nevainīga kā uzdodas. 

Organizācija Humanitārā brīvprātīgo kustība "Baltija" iemetinājusies ēkas pagrabstāvā. Organizācijas darbību apstiprina arī ēkas iedzīvotāji. Brīvprātīgā palīdze arī raidījumam izrādīja kādas lietas cilvēki atnesuši – apgērbus, mazgāšanās ziepes, pārtikas preces. 

Uzmanību šai organizācijai licis pievērst Jaunkrievijas karogs – to izmanto Austrumukrainas seperātisti. Brīvprātīgie skaidro, ka Novorossija ir uzticams palīdzības piegādes bataljons, kas savāktās lietas godīgi nogādājot cilvēkiem.

Raidījums arī norāda, ka organizācijas mājaslapas domēns esot "su", kas apzīmē Padomju Savienību.

Kustības filiāles esot arī Viļņā un Tallinā un igauņu žurnālisti Tallinā starp atnestajām mantām pamanījuši arī militāros maskēšanās tērpus. 

Kustības vadītājs Staņislavs Bukains TV3 Ziņām aizdomas par sadarbību ar seperātistiem noliedza.

Savukārt Drošības policijā (DP) TV3 informēja, ka organizācija un tās aktivitātes DP esot zināmas, un saistībā ar šo organizāciju DP veic aktivitātes atbilstoši savai kompetencei. 

Pašlaik biedrība Latvijā neesot reģistrēta, bet pēc pārstāvju teiktā – viss esot procesā. Kustība cer darboties vismaz gadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas