Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

TV3: VID aizturējis ekspolitiķi Edvīnu Inkēnu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pērn sācis kriminālprocesu aizdomās par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā. Shēmā ar degvielu valstij nodarīti zaudējumi teju 40 miljonu eiro apmērā. Aizturētas četras personas, tai skaitā arī bijušais politiķis Edvīns Inkēns, šovakar vēsta TV3 Ziņas.

Lieta aptver periodu no 2014. līdz 2017. gadam. Shēmas pamatā ir bunkurēšanai jeb kuģu apgādei paredzēta degviela. Tā ienāca Latvijā no Baltkrievijas un Krievijas, degvielas īpašnieks bija Kipras uzņēmums, kas vienojās ar kādu Latvijas kompāniju to nogādāt uz muitas noliktavu, lai tālāk tā nokļūtu uzņēmumā, kas šo degvielu glabātu, vēsta raidījums. 

"Pēc mūsu ieskatiem, noformēta virkne fiktīvu dokumentu. Kuģi netika bunkurēti. Visi kuģi, kopumā 50, attiecīgā laika periodā neatradās Rīgas jūras līcī, tie bija citās pasaules valstīs," pauda VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš.

VID uzskata, ka degviela, visticamāk, palika Eiropas savienībā. Daļa aizvesta uz Lietuvu, daļa palika Latvijā.

Šajā kriminālprocesā ceturtdien notika vairāk nekā 20 kratīšanu, aizturētas četras personas, no kurām apcietinājumā joprojām ir trīs personas.

Pēc TV3 ziņu rīcībā esošās informācijas, runa ir par uzņēmumu VEXoil bunkering, kura līdzīpašnieks bija Edvīns Inkēns. Aizturēta tika uzņēmuma bijušā vadība un īpašnieki, starp tiem arī ekspolitiķis Edvīns Inkēns, kurš pašlaik ir jau atbrīvots. Kratīšana notikusi arī bijušā politiķa mājās.

Top komentāri

melnais humors
m
Kas to būtu domājis, ka gaišais Trešā Atmodas cīnītājs izrādīsies prasts zaglis...
Seska Smaka
S
Gan jau ka vecajam krānam papliķēs pa pleciņu un teiks: tev jau maķenīt samisējās...staigā tālāk un šiten tā te vairāk nedari,ja?
Mizāns
M
Varim čekista morāle turas Spasas torņa līmen8.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas