Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ūdens līmenis Lielajā Juglā divās nedēļās cēlies par trim metriem

Oktobra lietavu ietekmē ūdens līmenis straujāk cēlies Vidzemes upēs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lielākais ūdens līmeņa kāpums - trīs metri pēdējo divu nedēļu laikā - reģistrēts Lielajā Juglā pie Zaķumuižas. Ūdens līmenis turpina pakāpeniski paaugstināsies.

Mazajā Juglā un arī Ogres lejtecē ūdens līmenis kāpis par aptuveni metru, Gaujā pie Siguldas - par 1,4 metriem.

Gaujas pietekā Amatā pie Melturiem ūdens līmenis svārstās ap 1,2 metriem virs novērojumu stacijas nulles punkta - ūdens līmenis ir pietiekami augsts sekmīgai laivošanai.

Aiviekstē pie Lubānas ūdens līmenis pēdējās divās nedēļās cēlies par 60 centimetriem, Daugavā ūdens līmeņa kāpums bijis vēl mazāks. Vairākās Latgales upēs ūdens līmenis nav paaugstinājies.

Kurzemes un Zemgales upēs ūdens līmenis cēlies ar dažādu intensitāti. Misā pie Lielveisiem un Irbē pie Irbenes tas kāpis par aptuveni diviem metriem, lielā daļā Kurzemes upju ūdens līmenis ir metru augstāks nekā mēneša sākumā.

Ceturtdien un piektdien Latvijā būs maz nokrišņu, savukārt sestdien no dienvidrietumiem var ierasties plaša nokrišņu zona - lietus un slapjš sniegs, prognozē sinoptiķi.

Ūdens temperatūra upēs, ezeros un jūrā galvenokārt ir +6..+11 grādi. Tuvākajās dienās, laikam kļūstot aukstākam, arī ūdens temperatūra pazemināsies.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas