Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ūdens līmenis upēs nav būtiski paaugstinājies

Lai gan šīs nedēļas pirmajā pusē Latvijā bija pēdējo mēnešu lielākais lietus, ūdens līmenis upēs nav būtiski kāpis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Kurzemes upēs un dažās upēs pārējā valstī ūdens līmenis palicis nemainīgs, lielā daļā upju novērotas svārstības dažu centimetru robežās. Lielākais ūdens līmeņa kāpums reģistrēts Aiviekstē pie Lubānas, kur tas sasniedzis 35 centimetrus, kā arī Misā pie Lielveisiem, kur nedēļas vidū ūdens līmenis cēlās par 43 centimetriem, bet kopš ceturtdienas tas krities par 15 centimetriem.

Nokrišņu daudzums gan martā, gan maijā Latvijā vidēji bija aptuveni 50 milimetru, bet aprīlī - tikai trīs milimetri. Pagājušajā gadā valstī vidēji izveidojās 200 milimetru nokrišņu deficīts, šā gada pirmajos piecos mēnešos nokrišņu daudzums bija par 25 milimetriem mazāks nekā ierasts.

Gruntsūdens līmenis pārsvarā saglabājas zems, un tuvākajā nedēļā, sākoties karstuma vilnim, sausums no jauna pastiprināsies, lai gan vietām iespējamas spēcīgas pērkona lietusgāzes.

Ūdens temperatūra lielākajās upēs un ezeros 1.jūnija rītā +13..+18 grādi, jūrā +9..+14 grādi, bet Rīgas līcī pie Kolkas ūdens atdzisis līdz +6,6 grādiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas