Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ugunsgrēkā Rīgā izglābts cilvēks

Ugunsgrēkā Rīgā vakar tika izglābts cilvēks, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Plkst.12.39 tika saņemts izsaukums Ventspilī, kur divstāvu biroja ēkā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma. Apsekojot spēcīgi piedūmotās telpas, tika konstatēts, ka ēkas otrajā stāvā bija dedzis elektriskais sildītājs. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. 

VUGD aicina pievērst uzmanību ierīču ražotāju instrukcijās paredzētiem drošas lietošanas noteikumiem un neizmantot bojātas elektroierīces, pagarinātājus un kontaktligzdas.

Tāpāt glābēji devās uz izsaukumu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamās ēkas otrajā stāvā blakus krāsnij dega sadzīves mantas 10 kvadrātmetru platībā. Glābēji no ēkas izglāba vienu cilvēku, bet divi cilvēki bija evakuējušies pirms VUGD ierašanās. 

Plkst.21.57 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur četrstāvu dzīvojamā ēkā no kontakta nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ēkas dūmvadā deg sodrēji 5 kvadrātmetru platībā. Glābēji no piedūmotajām telpām evakuēja sešus cilvēkus. Ēkā dūmu detektors nebija uzstādīts.

Šonakt plkst.01.50 tika saņemts izsaukums Pētera ielā Jūrmalā, kur ar atklātu liesmu dega divas neapsaimniekotas koka mājas 280 kvadrātmetru platībā. Plkst.06.55 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, ur dega kompresors ražošanas ēkā, trijos gadījumos dārza mājas, divu vieglo automašīnu vraki, četros gadījumos sodrēji dzīvojamo ēku dūmvados, lapu kaudze, atkritumi un sadzīves mantas.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 4. janvāra plkst. 06.30 līdz 5. janvāra plkst. 06.30, VUGD saņēma 42 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas