Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ugunsgrēkā Vidzemē gājuši bojā divi nepilngadīgie

Svētdien ugunsgrēkā Vidzemē gājuši bojā divi nepilngadīgie, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Vakar plkst.16.18 VUGD saņēma izsaukumu Vidzemē, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsējiem steidzoties uz izsaukumu, jau no tāluma bija redzams, ka dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu pilnā platībā. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka ēka deg 80 kvadrātmetru platībā un tai iebrukušas jumta konstrukcijas. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēkā gāja bojā divi nepilngadīgi cilvēki, kuri ugunsgrēka izcelšanās brīdī bija atstāti bez pieaugušo uzraudzības. Plkst. 20.20 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts. Precīzus notikušā apstākļus noskaidros Valsts policija.

Tāpat svētdien plkst. 16.13 ugunsdzēsēji steidzās uz Baltijas ielu Liepājā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka no ēkas ceturtā stāva logiem redzamas liesmas. Izmantojot autokāpnes, glābēji no ēkas piektā stāva balkona nocēla četrus cilvēkus, bet no piedūmotā ceturtā stāva dzīvokļa tika izglābti trīs cilvēki un kaķis. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējušies divi cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 19.10 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts un tajā ēkas ceturtajā stāvā dega dzīvoklis 30 kvadrātmetru platībā.

Aizvadītajās brīvdienās reģistrēti jau 49 kūlas ugunsgrēki, ar kopējo degšanas platību vairāk nekā 53,3 hektāri. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Daugavpils novadā – Kalkūnes pagastā pērnā zāle dega 15 hektāru platībā, bet Medumu pagastā pērnā zāle dega astoņu hektāru platībā.

Palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem, svētdien ap plkst.16.30 glābēji Līvānos no ledus nocēla cilvēku, kurš tur atradās bezpalīdzīgā stāvoklī, un nodeva NMPD mediķiem.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 150 izsaukumus – 93 uz ugunsgrēku dzēšanu un 29 uz glābšanas darbiem, bet 28 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas