Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Trešdiena, 5. jūnijs
Margots, Igors, Ingvars

Ugunsgrēkos aizvadītajā diennaktī cietis viens cilvēks

Ugunsgrēkos Latvijā aizvadītajā diennaktī cietis viens cilvēks, vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Pirmdien plkst.8.34 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Akmeņu ielu Rēzeknē, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka vienā no dzīvokļiem deg ārsiena un sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā.

No piedūmotajām telpām izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Līdztekus no ugunsgrēka glābēji evakuēja vēl vienu cilvēku.

Kopumā aizvadītajā diennaktī dzēsti 37 ugunsgrēki, no tiem 16 bija pērnās zāles dedzināšanas gadījumi. Seši ugunsgrēki dzēsti Rīgā, astoņi citās pilsētās, bet septiņas ugunsnelaimes reģistrētas novados.

Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Madonas ielā Jēkabpilī, kur pērnā zāle dega četru hektāru platībā un Iecavas novadā, kur kūla dega arī četru hektāru platībā.

VUGD veicis arī 18 glābšanas darbus un saņēmis 14 maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 1579 ugunsgrēki, no tiem 303 bija pērnās zāles dedzināšanas gadījumi. Ugunsnelaimēs cietuši 87, bet gājuši bojā 29 cilvēki, starp tiem divi nepilngadīgie.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas