Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ušakova preses sekretārs būs bijušais laikraksta Diena komentētājs Sandris Točs

Par Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (Saskaņas centrs) preses sekretāru no pirmdienas, 10.februāra, kļūs līdzšinējais laikraksta Diena Komentāru nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs Sandris Točs.

Točs aģentūrai LETA norādīja, ka šo "izaicinājumu pieņēmis pēc ilgām pārdomām".

Ušakovs, kurš pats ir bijis žurnālists, diezgan ilgi jau pazīstot Sandri Toču un tāpēc ir izteicis piedāvājumu viņam kļūt par Rīgas mēra preses sekretāru. Ušakovs Dienai.lv sacīja, ka vērtē Toču kā labu žurnālistu, kurš arī labi pārzinot politiskos procesus un saimnieciskos jautājumus, tāpēc ir pārliecināts, ka rezultāts būs labs. Piedāvājums ir izteikts aptuveni pirms mēneša un Točs nav bijis vienīgais pretendents, kura kandidatūra izskatīta kontekstā ar šo amatu.

Točs līdz šim bija komentētājs laikrakstā Diena un līdz ar to pauda savu viedokli. Uz vaicāto, vai tas nevarētu būt apgrūtinājums jaunajā darbā, Ušakovs atbildēja, ka preses relīzes vienmēr esot neitrālas.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, Točs pirms vairākiem gadiem bijis Aināra Šlesera vadītās Jaunās partijas valdes loceklis un no šīs partijas saraksta viņš 1998.gadā startējis 7.Saeimas vēlēšanās, taču netika ievēlēts. 1998.gadā aptuveni pusgadu Točs bijis Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs.

Žurnālistikā Točs darbojies gan laikrakstā Diena, gan arī Neatkarīgajā Rīta Avīzē. 2007.gadā viņš kopā ar Valdi Toču izveidojis nodibinājumu Autovadītāji pret sastrēgumiem, lai apkopotu un iesniegtu Rīgas domē autovadītāju priekšlikumus satiksmes uzlabošanai Rīgas ielās, tādējādi "cīnoties par visu autovadītāju interesēm". Nodibinājums 2007.gadā arī vācis parakstus pret "jaunu un nepārdomātu" sabiedriskā transporta joslu ieviešanu Rīgā.

2009.gadā Točs bijis Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētāja Daiņa Liepiņa padomnieks mārketinga un komunikācijas jautājumos, bet vēlāk atkal atgriezies Dienā.

Kā ziņots, no septembra vidus līdz janvāra sākumam Ušakova padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos un preses sekretāre bija žurnāliste un Latvijas Universitātes pasniedzēja Olga Proskurova, kura pārtrauca darba attiecības ar Rīgas domi, lai varētu vairāk laika veltīt ģimenei.

Sabiedrisko attiecību padomnieka jautājums Ušakovam kļuva aktuāls 2013.gada janvārī, kad šo amatu pameta Anna Kononova. Viņa domes Sabiedrisko attiecību nodaļā nostrādāja 12 gadus.

Top komentāri

Qw
Q
Tas ko varēja nojaust, pēc ļoti ļoti tendencioziem rakstiem, nu ir nācis gaismā.
H.Lekters
H
SC nopirka pareizu kadru - suniska padevība, verdziska iztapība, nekādas ētikas un pieredze kalpojot riebīgiem kretīniem. Apsveicu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas