Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Ķirsis pastāstīja, ka par šo viņa izteikumu Ušakovs tagad vērsies tiesā, kur prasa piedzīt 400 eiro kompensāciju, kā arī publisku atvainošanos kādā no Rīgas domes sēdēm

Ušakova un Ķirša konflikts par goda aizskaršanu nonācis līdz tiesai

Rīgas domes deputāta Viļņa Ķirša (Vienotība) un Rīgas mēra Nila Ušakova (Saskaņa) konflikts par goda un cieņas aizskaršanu nonācis līdz tiesai, aģentūrai LETA apstiprināja Ķirsis.

Ušakovs bija vērsies Valsts policijā par to, ka pērnā gada 31.oktobra domes sēdē Ķirsis viņu nodēvēja par "korupcijas seju". Pēc iesnieguma Valsts policija sāka resorisko pārbaudi, kas, pēc Ķirša ziņām, esot izbeigta.

Ķirsis pastāstīja, ka par šo viņa izteikumu Ušakovs tagad vērsies tiesā, kur prasa piedzīt 400 eiro kompensāciju, kā arī publisku atvainošanos kādā no Rīgas domes sēdēm.

17.aprīlī lietu skatīs Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa.

Kā ziņots, strīds ir saistīts ar notikumiem 2018.gada 31.oktobra domes sēdē, kur Ķirsis komentēja situāciju par apkures pieslēgšanu Rīgā.

Uzrunā Ķirsis paziņoja, ka situācija esot uzskatāms piemērs, kādā veidā rīdzinieki cieš Saskaņas politiskās korupcijas dēļ. "Vairāk nekā 20 000 rīdzinieku, uzsākoties šai apkures sezonai, ieraudzījuši rudeni ne tikai ārpus sava loga, bet arī rudens ienācis viņu mājās temperatūras izskatā, un tas ir noticis tieši vienas partijas korupcijas dēļ. Un, ja jautā, kāda ir korupcijas seja, tad katrā domes sēdē varam redzēt divas Rīgas domes korupcijas sejas. Kamēr viņas sauļojas uz jahtas Monako, rīdzinieki salst un katru reizi, saņemot ziņu par salstošu rīdzinieku, viņi pieber ledus gabaliņu savam kokteilim un turpina svinēt dzīvi," toreiz sacīja Ķirsis.

Ušakovs tolaik skaidroja, ka vērsies pret Ķirsi policijā, jo deputāts esot melojis. "Ir lietas, ko drīkst un nedrīkst teikt publiski. Nedrīkst atklāti melot un teikt, ka es baudu dzīvi Monako, dzerot Mohito, lai gan sava mūža laikā esmu tur bijis divas reizes. Kaut kādām robežām ir jābūt," skaidroja mērs.

Ušakovs noliedza, ka viņu būtu aizvainojis Ķirša teiktais, par "korupcijas sejām". "Brīvā valstī var izmantot metaforas un citus mākslinieciskos izteiksmes līdzekļus. Taču savos izteikumos viņš neizmantoja vārdus "iespējams", ne "manuprāt", kas liecinātu, ka tas ir tikai viņa viedoklis, kas nozīmē, ka viņš publiski meloja," piebilda Rīgas domes priekšsēdētājs.

 

Top komentāri

utainais
u
Ausainim gods paslēpies tik dzili ka saule to noteikti neapspīd.
atiruj31
a
usakovam sakusies pirms termina dioreja
Zemturis
Z
Skatos, te troļļi rej žulti pilnās rīklēs. Ušakovs ar saviem komjaunatnes pirmrindnieku darba devējiem, intelektuāli var pienest ūdeni Ķirsim. Rīgas sistēmas ir uzbūvētas labākajās RUS sistēmas formā - piramīda. Uškovs ir tikai seja. Es vienmēr esmu bijis pārliecināts, ka intelektuāli tas čalis nav spējīgs vadīt tik milzīgu zirnekli, kāds ir Saskaņas Biznesa projekts. Tur ir daudz gudrāki vīri ar bārdām, partijas un komjaunatnes skolu aizmuguras, rus menedžmenta un "lietu kārtošanas" ieviesēji Latvijā. Tas, ka stulbie lavieši un arī domājošie citvalodīgie jau 10 gadus RĪgu ir nodevuši izlaupīšanai, ir nepiedodami un nožēlojami. Bet pārmaiņu laiks jau jaušams ap stūri. Tāpēc jau Saskaņas projekta pelēkie kardināli ir stressā un sūta Ušakovu ielās brēkt pēc palīdzības. Pat RUS propoganda pieslēgta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas