Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ušakovam un Škoda Transportation korupcijas skandāls Rīgas satiksmē bijis šoks

Informācija par iespējamiem likumpārkāpumiem pēdējo iepirkumu organizēšanā bija šoks Rīgas domei un uzņēmumu grupai Škoda Тransportation, bijusi abām pusēm šokējoša, tiekoties ar Čehijas vēstnieku Latvijā Miroslavu Koseku un Škoda Transportation amatpersonām norādījis Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa), vēsta Rīgas dome.

Ušakovs un uzņēmumu grupas Škoda Тransportation jaunās vadības pārstāvji  apliecināja  maksimālu ieinteresētību, lai pilnībā tiktu izmeklēti visi jautājumi, kas saistīti ar pēdējiem trolejbusu un zemās grīdas tramvaju iepirkumiem. Sarunā pausts dziļš satraukums, ka šī problēma var apdraudēt godīgas, profesionālas un abpusēji izdevīgas ilggadējas iepriekšējās sadarbības rezultātus.

Norādīts, ka pirmie Škoda  trolejbusi Rīgā parādījās pirms 60 gadiem – 1960.gadā. Tad tie bija Škoda 8Тр vagoni. Kopš 1962. gada Rīgā ienāca Škoda visizplatītākā modeļa Škoda 9Тр trolejbusi. Pašlaik pasažierus Rīgas ielās pārvadā 33 tramvaji un vairāk nekā 200 Škodas markas trolejbusi. Neskatoties uz sabiedriski politisko iekārtu maiņu, organizācijas formu un īpašniekiem, Škoda gadu desmitiem bijis ārkārtīgi nozīmīgs Rīgas partneris un Rīga tāda ir bijusi  uzņēmumu grupai Škoda Transportation, savstarpējiem komplimentiem apmainījušās amatpersonas.

Sarunā uzsvērts, ka iepirkumu pārtraukšana var izraisīt dažāda veida zaudējumus gan Rīgai, gan Škoda Transportation uzņēmumu grupai. Pilsētai tiek atlikti tramvaju un trolejbusu modernizācijas plāni, kas ir nepieciešami tālākajai sabiedriskā transporta sistēmas attīstībai. Uzņēmums savukārt zaudē tam būtisku līgumu. Abas puses nonāca pie sapratnes par nepieciešamību turpināt pārrunas , lai atrastu  abām pusēm pieņemamu tiesisku risinājumu pašreizējās piegādes jautājumos, īpaši ņemot vērā Rīgas sabiedriskā transporta pasažieru intereses.

Škoda Transportation uzņēmumu grupa paziņoja par gatavību arī turpmāk attīstīt pozitīvas attiecības ar transporta uzņēmumu un par saviem plāniem Rīgā būvēt servisa centru ar rezerves daļu noliktavu, kas radīs maksimālu komfortu vairāk nekā 300 Škoda transporta tehnikas vienību ekspluatācijā.

Soda sankciju jautājums par iespējamajiem kavējumiem pēdējās piegādēs šodienas sanāksmē netika apspriests. Transporta uzņēmuma Rīgas Satiksme eksperti un Škoda Transportation uzņēmumu grupa detalizēti apspriedīs šo tēmu, lai atrastu abpusēji pieņemamu tiesisku risinājumu.

precizēts virsraksts

Top komentāri

occ
o
Skaidrs ,ka šoks,ka rūpīgi izplānotā iepirkuma afēra nāca dienas gaismā.Ja Nils nezināja,kas notiek viņa kontrolētājā RS ,tad ir 2 varianti,vai nu nav spējīgs vadīt to,vai ir iesaistīts shēmā.
bet
b
Ušakova 10 gadu darbības laikā, KNAB varēja viņu jau simtreiz apsūdzēt un tiesa notiesāt. Ja vien būtu vismazākā griba.
Galvenais - pareizi noformulēt
G
savu izbrīnu vai pat šoku.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas