Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ušakovs vērsies policijā pret Ķirsi par neslavas celšanu

Valsts policija pēc Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (Saskaņa) iesnieguma sākusi resorisko pārbaudi par Rīgas domes deputāta Vilņa Ķirša (Vienotība) neslavas celšanu pret Ušakovu un vicemēru Andri Ameriku (GKR), kādā domes sēdē viņus nodēvējot par "korupcijas seju".

Ķirsis trešdien žurnālistiem stāstīja, ka lieta ierosināta par 31.oktobra domes sēdes paustajiem izteikumiem, kad viņš komentēja situāciju par apkures pieslēgšanu Rīgā.

Ķirsis atgādināja, ka, viņaprāt, PS Siltumserviss Rīga, kas no šī gada atbild par apkures nodrošināšanu Rīgā, pie sadarbības līguma ar SIA Rīgas namu pārvaldnieks nonāca "ļoti savdabīgā, lai neteiktu aizdomīgā veidā." "Sākumā bija izsludināts iepirkums, kurā šķita, ka uzvarēs Rīgas siltums, kas vairākus gadus bija šī pakalpojuma sniedzējs. Taču tad iepirkumu pēkšņi pārtrauca, un pēc laiciņa tika izsludināts cits konkurss, kuram Rīgas siltums, it kā, neatbilda tehnisku iemeslu dēļ," skaidroja Ķirsis, norādot, ka šāda situācija opozīcijai likusies aizdomīga, kā rezultātā piedāvāts izveidot komisiju, kas šos iepirkumus izvērtētu.

Toreiz koalīcija šo ideju noraidīja, un pret Ķirsi ierosināta lieta par izteikumiem, ko viņš paudis izsakot motivācijas balsojumu.

Tajā Ķirsis sacīja, ka šis ir uzskatāms piemērs, kādā veidā rīdzinieki cieš Saskaņas politiskās korupcijas dēļ. "Vairāk nekā 20 000 rīdzinieku, uzsākoties šai apkures sezonai, ieraudzījuši rudeni ne tikai ārpus sava loga, bet arī rudens ienācis viņu mājās temperatūras izskatā, un tas ir noticis tieši vienas partijas korupcijas dēļ. Un, ja jautā, kāda ir korupcijas seja, tad katrā domes sēdē varam redzēt divas Rīgas domes korupcijas sejas. Kamēr viņas sauļojas uz jahtas Monako, rīdzinieki salst un katru reizi, saņemot ziņu par salstošu rīdzinieku, viņi pieber ledus gabaliņu savam kokteilim un turpina svinēt dzīvi," toreiz sacīja Ķirsis.

Viņaprāt, iesniegumu iesniedzis vai nu vicemērs, vai mērs. Ķirsis gan sacīja, ka no saviem vārdiem atteikties neplānojot un joprojām uzskata "ka Rīgas dome ir pilna ar korupciju un pie visa vainojami Ameriks un Ušakovs."

"Iespējams, mērķis šādai rīcībai ir panākt, ka policija nodarbojas ar mazāk svarīgām lietām un neķer īstos noziedzniekus, tostarp, Rīgas domē esošos. Protams, viens no galvenajiem mērķiem ir opozīcijas iebiedēšana, taču es neesmu nobijies, kā arī tas mani nepaturēs kopā ar kolēģiem izgaismot domē notiekošo," sacīja Ķirsis un piebilda, ka atvainoties par saviem izteikumiem neplānojot.

Ušakovs žurnālistiem apstiprināja, ka vērsies pret Ķirsi policijā, jo deputāts esot melojis. "Ir lietas, ko drīkst un nedrīkst teikt publiski. Nedrīkst atklāti melot un teikt, ka es baudu dzīvi Monako dzerot Mohito, lai gan sava mūža laikā esmu tur bijis divas reizes. Kaut kādām robežām ir jābūt," skaidroja mērs.

Ušakovs noliedza, ka viņu būtu aizvainojis Ķirša teiktais, par "korupcijas sejām". "Brīvā valstī var izmantot metaforas un citus mākslinieciskos izteiksmes līdzekļus. Taču savos izteikumos viņš neizmantoja vārdus "iespējams", ne "manuprāt", kas liecinātu, ka tas ir tikai viņa viedoklis, kas nozīmē, ka viņš publiski meloja," piebilda Rīgas domes priekšsēdētājs.

 

Top komentāri

Superintendants Memeriks
S
Jocīgi, bet līdz šim viņš to Ķirša celto tā saucamo neslavu šķiet uzskatīja par slavu vai pat uzslavu.
un...
u
Ja Ušakovs liekot roku uz sirds saka,ka viņš nemelo,tad tie jau ir meli...
Sargs
S
Ja par kafejnīcas āra terases ierīkošanu Vecrīgā biedrs prasīja un saņēma kukuli, bet klātienē to apskatīja un akceptēja Ušakovs, tad to savādāk nevar nosaukt, kā par korupcijas seju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas