Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Uz ciparu apraidi pāriet arī reģionālā Vidusdaugavas televīzija

No piektdienas uz ciparu apraidi pāriet vēl viena reģionālā televīzija - Vidusdaugavas televīzija, tādējādi šī ir jau trešā reģionālā televīzija, kas uzsākusi raidīšanu ciparu formātā, informē _Lattelecom. _Pēc uzņēmuma datiem, kopumā trīs reģionālās televīzijas patlaban noklāj vairāk nekā pusi Latvijas teritorijas.

Pēc Lattelecom vēstītā, ap šīm trim reģionālajām televīzijām ar savu saturu pulcējas arī mazākās vietējās televīzijas – Vidzemes televīzijas raidlaiku izmanto Smiltenes TV producentu grupa, savukārt Latgales reģionālā televīzija daļu raidlaika atvēlējusi Dagdas televīzijai.

Lai Visdaugavas televīzija varētu pāriet uz ciparu apraidi, tika izveidota sakaru līnija televīzijas signāla pārraidei no studijas Jēkabpilī līdz raidītājam Viesītē. Vidusdaugavas televīzijas programma būs skatāma bezmaksas pakā caur Viesītes raidītāju, līdz ar to visiem, kam ir interese uztvert šo programmu, jāorientē antenas Viesītes virzienā, skaidro televīzijas vadītājs Jāzeps Brencis.

Kā vēstīts, daudzas reģionālās televīzijas norādījušas, ka vēlas raidīt arī ar saviem raidītājiem, nevis Lattelecom tīklā, taču tam tiekot likti šķēršļi. Tehniski pastāvot iespēja skatītājiem pārslēgties no digitālās uz analogo televīziju. Otrs variants, ko atbalsta vairāk vietējo televīziju, ir turpināt raidīt ar savu mazo raidītāju arī ciparu apraidē. Tas iespējams, nopērkot aparatūru, kas televīzijas signālu pārveido ciparu formātā.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šonedēļ, skatot Elektronisko mediju likumprojekta galīgā lasījuma redakciju, atbalstīja priekšlikumu ļaut vietējām un reģionālajām televīzijām, izmantojot savus tehniskos līdzekļus, turpināt savu programmu apraidi analogajā formātā. Apraidi analogajā formātā varēs turpināt ne ilgāk kā līdz 2013.gada 31.decembrim, ja tas tehniski attiecīgajā frekvencē ir iespējams un netraucē televīzijas programmu apraidi ciparu formātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas