Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uz Rīgas zoodārzu pērn atvesti 316 dzīvnieki

Uz Rīgas Nacionālo zooloģisko dārzu pērn atvesti 316 dzīvnieki, kuri kopumā pārstāv 62 sugas, aģentūru LETA informēja zoodārza pārstāvji.

Zoodārzs parasti savu dzīvnieku apzināšanu veic janvārī, noslēdzot kārtējo gadu. Šī gada sākumā konstatēts, ka zooloģiskā dārza kolekcijā ir 395 sugas ar 3340 saskaitāmiem dzīvniekiem.

99 sugas ir iekļautas Pasaules Sarkanajā grāmatā, no kurām četras - trīs sugu partulgliemeži un viena zivju suga - ir dabā izmirušas, 13 sugas ir kritiski apdraudētas, bet 22 sugu eksistence dabā ir apdraudēta. "Tas tikai apstiprina, ka daudzām dzīvnieku sugām zoodārzi ir pēdējais patvērums uz zemes," pauž iestādē.

Kopumā uz Rīgu pērn atceļojuši 316 dzīvnieki, pārstāvot 62 sugas. Pamanāmākie ir jaunās Āfrikas savannas ekspozīcijas iemītnieki - dižantilopes un mazās antilopes Kērka dikdiki, kā arī impalas.

Savukārt no Rīgas uz citiem zooloģiskajiem dārziem pērnaizceļojuši 180 dzīvnieki, pārstāvot 44 sugas. Teju visi "aizceļojušie" ir Rīgas zoodārzā pasaulē nākušie un sekmīgi uzaugušie mazuļi. 

Piemēram, 2018.gadā dzimušie divi jaunie vilki aizbrauca uz Norvēģiju un Somiju, bet divi lūši - uz Poliju, lūšu reintrodukcijas projekta ietvaros.

2019.gadā Rīgas zooloģiskajā dārzā vairojušās 127 sugas un pasaulē nākuši 540 saskaitāmie dzīvnieki, kā arī daudz neskaitāmo bezmugurkaulnieku. 

2.decembrī pirmo reizi zoodārza vēsturē piedzima mazulis retākajām savvaļas lamām vikunjām. "Krietni papildinājusies arī mazo Dienvidamerikas pērtiķu saimes - pēcnācēji bijuši gan pasaulē mazākajiem pundurkalitriksiem, gan arī Ziemeļbrazīlijas kalitriksiem, kā arī Madagaskarā mītošajiem kaķu lemuriem. Īsi pirms gadu mijas pasaulē nāca arī mazulis mākoņžurkām," informē zoodārzā.

Top komentāri

Arik Nippel
A
Uz Rīgas zoodārzu pērn atvesti 316 cilvēki un viens pērtiķis.
kurā būrī
k
ievietoja mērkaķi vārdā Levits?
piedāvāju kranci kanKariņu
p
piedāvāju
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas