Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Uz Ventspili un Reņģi vilciens vairs nekursēs

No 15.februāra virzienā Rīga-Ventspils vilcienu satiksme pilnībā tiks aizstāta ar autosatiksmi, tāpat vilcienu satiksmes pilnīga aizstāšana ar autopārvadājumiem no 22.februāra paredzēta maršrutā Rīga-Reņģe, biznesa portālu Nozare.lv informēja Autotransporta direkcija (ATD).

Savukārt virzienā Rīga-Gulbene (posmā no Pļaviņām līdz Gulbenei) un Rīga-Liepāja vilcieni kursēs tikai četras reizes nedēļā: piektdienās un svētdienās - no Rīgas, bet pirmdienās un sestdienās - atpakaļ. Šajos posmos tiks atklāti jauni autobusu reisi, pārņemot pasažieru plūsmu, kas līdz šim pārvietojās ar vilcienu.

Savukārt maršrutā Rīga-Aizkraukle par efektīvākiem ir atzīti dzelzceļa pārvadājumi, un autobusi šai posmā turpmāk kursēs tikai vienu reizi dienā (plkst.21.10) vienā virzienā - no Rīgas uz Aizkraukli. Autobusu reisu skaits samazināsies arī virzienā Rīga-Ogre, Rīga-Dobele un Rīga-Daugavpils.

ATD informē, ka satiksmes optimizācija veikta, ņemot vērā pasažieru apjoma kritumu un nepieciešamību sabalansēt valsts budžeta dotāciju ar pārvadātāju faktiskajiem izdevumiem.

Lai rastu pieņemamāko risinājumu pasažieru pārvadājumiem maršrutu posmos, kur viena veida satiksme tiks aizstāta ar citu vai satiksmes iespējas netiks nodrošinātas līdzšinējā apjomā, ATD un AS Pasažieru vilciens speciālisti esot tikušies ar attiecīgo plānošanas reģionu pārstāvjiem.

Vairumā gadījumu jau ir pieņemti lēmumi par tiem maršrutu posmiem, kur autobusu un vilcienu satiksme pilnībā nepārklājas un pasažieriem būs nepieciešama nokļūšana līdz transporta veidam, par labu kuram veikta maršrutu tīkla pārplānošana. Pasažieru nogādāšana līdz starppilsētu maršrutam tiks nodrošināta reģionālās satiksmes ietvaros.

ATD atzīmē, ka lēmums par viena vai otra veida pārvadājumu atcelšanu ir pieņemts uz laiku, kamēr uzlabosies ekonomiskā situācija valstī. Tiklīdz pasažieru plūsmas apjomi palielināsies, starppilsētu nozīmes maršrutu tīkls tiks vēlreiz pārskatīts un pielāgots attiecīgajai situācijai.

Ņemot vērā dzelzceļa un autosatiksmē gaidāmās izmaiņas, līdz šā gada beigām ir plānots aptuveni 1,5 miljonus latu liels ietaupījums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas