Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vāc parakstus, lai ierobežotu alkoholisko dzērienu tirdzniecību

Sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv sākta parakstu vākšana, lai ierobežotu alkoholisko dzērienu iegādāšanos tirdzniecības vietās, tādējādi mēģinot samazināt alkohola patēriņu.

Kā iniciatīvas iesniedzējs norādīts Kristaps Gerliņš.

Gerliņš iesaka alkohola tirdzniecības vietās stingrāk ierobežot vai pat aizliegt tā iegādi. Iniciatīva paredz visu veidu alkohola iegādi/pārdošanu atļaut, piemēram, darbadienās un sestdienās no plkst.10 līdz 22, svētdienās no plkst.12 līdz 21, bet "svētajās dienās - Ziemassvētku laikā, Lielajā Piektdienā, Pirmajās un Otrajās Lieldienās" pilnībā aizliegt apreibinošo dzērienu pārdošanu un iegādāšanos.

Iniciatīvas autors norādījis, ka vairākās Eiropas Savienības valstīs jau pastāvot līdzīgi ierobežojumi.

Gerliņš uzskata, ka šādas iniciatīvas rezultātā uz ielām būs mazāk apreibušu un agresīvu cilvēku. Tāpat tikšot iegūta tīrāka vide, jo uz ielām būšot mazāk izlietotu un izmestu pudeļu. Ja iniciatīva tiktu realizēta, tad būtu iegūts arī kvalitatīvāks darbaspēks, jo tas nevarēs iegādāties un lietot apreibinošo dzērienu pirms darba dienas sākšanas. Tāpat tas likšot "padomāt svētajās dienās par dzīves kvalitāti un būt ģimeniski kopā bez apreibinošo vielu iegādes/lietošanas".

"Samazināsies alkohola patēriņš, tādējādi arī samazināsies risks īpaši jauniešu vidū pārdozēt grādīgos dzērienus," pārliecināts Gerliņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas