Šoreiz sākšu stāstu par
saldajiem un sātīgajiem saldā krējuma un olu jeb emulsijas liķieriem. Tie ir tik saldi
un spēcinoši, ka spēj aizstāt
desertu. Parasti tie arī tiek
pasniegti maltītes noslēgumā, lai arī tiem nepiemīt klasiskais digestīva efekts.
Tie, kuriem garšo liķieri, vai
tie, kuri tos izmanto kokteiļu
un desertu gatavošanai, arvien priecājas par dažnedažādajiem somu liķieriem no
Somijas vietējo mežu ogām.
Slavenākais ir lāceņu liķieris,
taču somiem ir arī citi aromātiski dzērieni.
Kā šajā slejā lasījāt iepriekšējās nedēļās, ir kokteiļi, kuru "ciltskoks" sniedzas 100
un pat 200 gadu senā vēsturē. Daži Amerikā "noenkurojās" līdz ar britu kuģiem, kas
piestāja tagadējā Ziemeļkarolīnas štatā XVIII gadsimtā.
Pirms dažām nedēļām šajā slejā stāstīju par atvēsinošajiem punšiem. Punšs var būt gan auksts, gan karsts dzēriens, taču biežāk tas ir tropu kokteilis ar krietnu devu augļu sulas.
Šā gada 17. augustā pirmo reizi Rīgā - Republikas laukumā 1, pretī iecienītajai alus darītavai/restorānam Stargorod - notiks īpaši alus un vīna cienītājiem veltīts pasākums Vecpilsētas alus un vīna tirgus, kurā visas dienas garumā apmeklētājus priecēs gan iespēja izbaudīt gan jau ierastās un iecienītās alus un vīna šķirnes, gan nodegustēt un izgaršot vēl nezināmas šķirnes.