Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Vāc parakstus, lai valsts līmenī noteiktu dienu atpūtai no telefoniem un datoriem

Sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv sākta parakstu vākšana, lai valsts līmenī noteiktu vienu dienu, kurā cilvēki atpūstos no elektroniskajiem saziņas līdzekļiem.

Kā iniciatīvas pieteicējs norādīts Jānis Paeglis. Viņš pauž viedokli, ka cilvēkiem vismaz vienu dienu gadā būtu lietderīgi atteikties no 21.gadsimta ierīcēm - telefoniem, datoriem, planšetdatoriem, interneta, televīzijas.

Paeglis piedāvā šādu dienu noteikt 9.septembrī. Paeglis piedāvā likumā šo dienu noteikt kā atzīmējamo dienu. Iniciatīvas autors uzsver, ka tie, kas šajā dienā būs darbā, "nekādā ziņā nebūs zaudētājs, jo būs atļauts izmantot telefonu darba vajadzībām, bet ne izklaides nolūkiem".

"Cilvēkiem šajā dienā jāaizmirst par mobilo internetu, par mājas ierīcēm, kas saistītas ar internetu, un jādodas ārpus mājas, jāsatiek draugi, radi, tuvinieki, jāvelta laiks sportam, ceļošanai, sava mājokļa uzlabošanai," rosina iniciatīvas iesniedzējs.

Neskatoties uz ieceri uz vienu dienu atteikties no elektroniskajām saziņas ierīcēm, viņš vienlaikus mudina kādā no sociālajām vietnēm izveidot svētku atzīmētāju lapu ar konkursiem un forumiem, lapas atbalstītājiem, blogu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas