Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Vāc parakstus par iespēju deklarēt tālruņa numuru un e-pastu

Sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv februāra beigās sākta parakstu vākšana, lai rosinātu atļaut Latvijas iedzīvotājiem, deklarējot dzīvesvietu, norādīt arī savu e-pasta adresi un/vai mobilā tālruņa numuru.

Kā iniciatīvas pieteicējs norādīts Jānis Lācis. Viņš uzskata, ka šāds risinājums uzlabos valsts un pašvaldību iestāžu iespējas sazināties ar Latvijas iedzīvotājiem. Lācis uzsvēris, ka patlaban daudzas iestādes un izpildinstitūcijas ar iedzīvotājiem sazinās, tikai un vienīgi nosūtot papīra formāta vēstuli pa pastu uz deklarēto dzīvesvietu. Lācis pārliecināts, ka mūsdienu komunikācijas laikmetā pirms ķeršanās pie papīra vēstuļu rakstīšanas būtu jāizmanto e-pasts un/vai mobilais tālrunis, ja Latvijas iedzīvotājs šādu vēlmi ir izteicis.

Lācis uzsvēris, ka, lai izvairītos no nepareizas e-pasta adreses vai tālruņa numura norādīšanas, pirms reģistrēšanas nepieciešams veikt informācijas pārbaudi.

Iniciatīvas pieteicējs uzskata, ka šāda prakse uzlabos valsts un pašvaldību iestāžu iespējas sazināties ar iedzīvotājiem. Gadījumā, ja cilvēks atbildēs uz e-pasta vēstuli vai telefona zvanu, būs ietaupīti līdzekļi par papīra vēstuļu sūtīšanu pa pastu, kā arī process tiks padarīts daudzas reizes ātrāks. Tāpat tiks novērsti gadījumi, kad iedzīvotājiem tiek uzlikts sods un uzrēķinātas nokavējuma naudas, jo valsts un pašvaldību iestāžu sūtītā informācija nav sasniegusi adresātu. Vēl uzlabosies sabiedrības attieksme, un vairosies uzticība pret valsts un pašvaldības iestādēm, kā arī tiks mazāk patērēti dabas resursi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas