Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vāc parakstus par kompensācijām denacionalizēto ēku īrniekiem

Sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv sākta parakstu vākšana par kompensāciju izmaksu denacionalizēto ēku bijušajiem un esošajiem īrniekiem.

Kā iniciatīvas pārstāve norādīta Silvija Berga. Viņa uzskata, ka ir "nepieciešams atjaunot taisnīgumu un pieņemt likumu", kas paredz kompensāciju izmaksu denacionalizēto ēku īrniekiem to pašreizējās tirgus vērtības apmērā - analoģiski tam, kā tas esot izdarīts kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā.

"Neoficiāli mūsu valsts vadītāji atzīst, ka denacionalizācija ir bijusi sasteigta un tajā ir bijušas pieļautas daudzas kļūdas," norādīja Berga, lūdzot labot pieļautās kļūdas. Viņasprāt, denacionalizēto namu īrnieki ir tikuši diskriminēti attiecībā pret tiem iedzīvotājiem, kuri varēja savus īrētos dzīvokļus privatizēt par sertifikātiem.

Idejas autores ieskatā šādu pārmaiņu rezultātā sabiedrība iegūs "atjaunotu taisnīgumu savā valstī", kā arī tiks mazināta sociālā plaisa jau trešajā paaudzē, ko ir radījusi denacionalizācija.

Top komentāri

komunisms turpinās
k
Vai kompensācijas pienāksies arī tiem "īrniekiem", kas gaidot uz solīto, gadiem pietur dzīvokli, nemaksājot īri un komunālos? Precedents jau ir - pašvaldība dzīvokļus piešķir neskatoties uz parādiem.
ļuļa
ļ
man tāds kautrīgs jautājums. ar denacionalizēto namu diskriminētajiem īrniekiem tiek saprasti arī bijušās padomju armijas oficieri ar savām ģimenēm un pēctečiem un visi uz urrā no savienības sabraukušie laimes meklētāji, kas te iemitinājās rīgas centra glaunajos jūgendstila un eklektikas dzīvokļos, vai tie latvijas pilsoņi, kam vēl 30tajos gados bija saslēgti īres līgumi uz 99 gadiem? piedodiet, bet ja nu mēs runājam par pirmajiem, tad viņiem ne tikai nekas nepienākas, no viņiem vēl varētu paprasīt kompensācijas par nolaisto dzīvojamo fondu. un ja viņiem tagad iet sūdīgi - piedodiet, karma. dieva dzirnas maļ lēni, bet labi. cik latviešiem, manus vecvecākus ieskaitot, nācās dēļ šitādiem ciest. nav dzirdēts, ka viņi būtu savu rīcību nožēlojuši vai atvainojušies.
idiotu bars !
i
Padomietis tikai meklē kur dabūt kautko par velti no valdības, bet kad jāmaksā nodokļi — tad šmauc kā Vaņka Centrāltirgū.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas