Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

VADC lūdz atsaukties visu asinsgrupu donorus

Valsts asinsdonoru centra (VADC) krājumā nepieciešams visu asins grupu papildinājums, taču īpaši gaidām 0, A rēzus pozitīvo un 0, A, B un AB rēzus negatīvo asinsgrupu donorus, vēsta VADC.

Lai nodrošinātu asins krājumu laikā, kad mobilā autobusa izbraukumi ir atcelti, VADC rīko divus stacionāros izbraukumus uz Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas un vadības fakultāti Aspazijas bulvārī 5. Pirmajā dienā donoru atsaucība bijusi krietni zemāka nekā gaidīts, atzīst VADC, un atgādina, ka arī otrdien, 30. janvārī, donori gaidīti LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes 121. auditorijā.

Izbraukuma vieta izvēlēta visiem pieejamā vietā – Rīgas centrā, laika posmā no plkst, 10 līdz 14. Jāņem vērā, ka studentiem ir sesijas laiks, tāpēc izbraukumi orientēti uz donoriem, kuri asinis raduši ziedot specializētā autobusa izbraukumos, taču VADC ļoti priecāsies par ikviena donora atbalstu.

Asins var ziedot arī Valsts asinsdonoru centrā Sēlpils 9. un Asins sagatavošanas nodaļās Rīgā, Daugavpilī, Jēkabpilī, Rēzeknē, Valmierā, Ventspilī, Jelgavā un Liepājā. Informācija par ziedošanas vietām atrodama VADC mājaslapā – www.vadc.lv sadaļā “Izbraukumi un ziedošanas vietas”.

Asinis var ziedot 18 līdz 65 gadus veci, veseli cilvēki. Svaram jābūt ne mazākam par 50 kilogramiem. Pirms asins nodošanas speciālisti iesaka lietot veselīgu uzturu, kā arī daudz šķidruma. Asins nodošanas dienā un iepriekšējā dienā nav ieteicams ēst treknus ēdienus un lietot alkoholu. Pirms procedūras nedrīkst smēķēt.

Noteiktu laika periodu asinis nedrīkst ziedot arī personas, kuras apmeklējušas valstis ar pastāvīga saslimšanas riska faktoru, šo valstu karti var aplūkot šeit. Būtisks priekšnosacījums: neēdis cilvēks nedrīkst ziedot asinis, tādēļ dienā, kad iecerēts ziedot asinis, noteikti brokastīs jāietur vismaz viegla maltīte.

Top komentāri

Žēl
Ž
Man ir 66. gadi,laba veselība ,bet izrādās ,ka esmu par vecu,kādreiz esmu nodevusi asinis. Jā,vecu neviens negrib ,ne darbā,ne kā donoru. Atliek iet uz teātriem,kafē un baudīt pensionāra mierīgo dzīvi,labi,ka pensija nopelnīta samērā laba,žēloties nav par ko.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas