Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Vaidere ievēlēta par Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas īsteno locekli

Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas (European Academy of Siences and Arts) svinīgās plenārsēdes laikā Zalcburgā Eiropas Parlamenta deputāte, profesore Inese Vaidere kļuvusi par Akadēmijas īsteno locekli sociālajās zinātnēs, tieslietās un ekonomikā.
"Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmija apvieno savu profesiju izcilākos pārstāvjus, ne velti tās locekļu vidū ir 28 Nobela prēmijas laureāti. Tapt ievēlētai šo izcilo akadēmiķu vidū - tas ir ārkārtīgi liels gods un paveiktā novērtējums. Apvienojot zinātnisko un politisko darbu,  man ir izdevies  zinātniskā pētījuma rezultātus īstenot Latvijā, izveidojot reģionālo politiku, taču šo atzinību uztveru arī kā avansu," atzīst I.Vaidere.
Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmija ir starptautiska un starpdisciplināra organizācija, kuras pamatdarbība saistīta ar Eiropas jautājumiem. Tajā ir 1400 biedru, tajā skaitā Romas pāvests Benedikts XVI. No Latvijas šogad svinīgajā plenārsēdē par Akadēmijas īstenajiem loeckļiem kļuva arī Latvijas Universitātes rektors profesors Mārcis Auziņš, Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktors, profesors Ivars Kalviņš, Romas Katoļu Baznīcas Rīgas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs, operdziedātāja Elīna Garanča. 

Akadēmiķis Jānis Stradiņš par īsteno locekli tika ievēlēts jau 1991.gadā un šogad plenārsēdē kļuva par Akadēmijas Goda senatoru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas