Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vairāk nekā trešdaļa no adoptējamajiem bērniem nevēlas tikt adoptēti

Patlaban no 1175 adoptējamajiem bērniem, 431 bērns nevēlas tikt adoptēts, līdz ar to ir iespējams adoptēt 571 bērnu, no tiem 377 ir vecumā no 10 līdz 18 gadiem, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijas (LM) Komunikācijas nodaļas vadītāja Aiga Ozoliņa.

No visiem adoptējamajiem lielākā daļa, tas ir, 800 bērnu ir vecumā no 10 līdz 18 gadiem, tikai 377 no viņiem vēlas tikt adoptēti. Uz ārvalstīm kopā ir adoptējami 164 bērni.

Lielākajai daļai no šiem bērniem ir grūtības atrast adoptētājus vecuma vai veselības stāvokļa dēļ, liecina ministrijas apkopotā informācija līdz 2019.gada oktobrim. Atzīmējot, ka noteiktos gadījumos adoptāciju apgrūtina arī tas, ka ir vienlaicīgi jāadoptē vairāki bērni, kas ir, piemēram, brāļi vai māsas.

Tāpat ir zināms, ka Latvijā šogad adoptēti 107 bērni, no kuriem aptuveni trešdaļa, proti, 35 adoptēti uz ārvalstīm. No adoptētajiem bērniem Latvijā 54 ir vecumā līdz 6 gadiem. Vecumā no 9 līdz 18 gadiem Latvijā tika adoptēti vien divi bērni, savukārt uz ārvalstīm - 29.

Pašreizējā informācija arī liecina par 141 Latvijas adoptētāju un 33 ārvalstu adoptētājiem. Šajā skaitā ir arī adoptētāji, kuri vēl nav saņēmuši informāciju par adoptējamo bērnu vai adoptētāji, kuri pēc informācijas saņemšanas vēl nav izlēmuši par bērna ņemšanu aprūpē.

Top komentāri

Eseja
E
... nevēlas tikt adoptēti. ... Tukšs raksts, jo kur gan ir nosaukti argumenti un apraksts - kāpēc šie bērni nevēlas būt adoptēti? Vai nevēlas palikt Valstī vai būt adoptētiem ārvalstīs?
VVZ
V
Bet nāksies! Bizness ir bizness!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas