Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vairākas mācību iestādes saglabā līderpozīcijas skolu reitingā

Ata Kronvalda fonda apkopotajā skolu reitingā līdera pozīcijas saglabā Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola-licejs, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskola un Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, aģentūrai LETA atklāja fonda prezidents Henriks Danusēvičs.

Vienlaikus no reitingiem izriet, ka starp skolām, kas ieņem pirmās vietas, un pārējām ir ievērojama iegūto punktu starpība. 

Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola-licejs pirmo pozīciju ar 91,06 ballēm ieņem lielo skolu grupā, kur ierindojās pagājušajā gadā, pakāpjoties no ceturtās vietas 2020./2021.mācību gadā. Šajā skolu grupā otro vietu ar 53,82 ballēm ieņēma Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskola, bet trešo ar 51,74 ballēm - Rīgas Zolitūdes ģimnāzija.

Lielo skolu grupā iekļuvušas 23 izglītības iestādes, no kurām 12 skolu sniegums šajā skolu grupā novērtēts zem 20 ballēm. Desmit balles saņēmušas Puškina licejs un Rīgas 6.vidusskola, kamēr Jēkabpils 3.vidusskola tikai 5,50 balles. 

Turpretim RTU Inženierzinātņu vidusskola ar 159 ballēm stabili noturējusi līderpozīcijas reitinga mazo skolu grupā. Otrajā vietā ar 46,25 ballēm ierindojusies Daugavpils Saskaņas pamatskola, bet trešajā vietā ar 44,78 ballēm - Andreja Pumpura Rīgas 11.pamatskola.

Šajā grupā iekļautas 29 izglītības iestādes. No tām vairums jeb 20 skolas ieguvušas mazāk par 20 ballēm, kamēr astoņu izglītības iestāžu - Maltas vidusskolas, Jēkabpils 2.vidusskolas, Baldones vidusskolas, Rīgas 89.vidusskolas, Rīgas Juglas vidusskolas, Jaunmārupes pamatskolas, Pļavniekkalna sākumsskolas un Rīgas Pļavnieku pamatskolas - sniegums novērtēts zem piecām ballēm.

Valsts ģimnāziju reitingā pirmajā pozīcijā ar 186,11 ballēm ierindojusies Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, savukārt otro vietu ar 139,19 ballēm saglabājusi Rīgas Valsts 2.ģimnāzija pēc īslaicīgas pabūšanas līdera lomā. Kopš 2021./2022.mācību gada šajā grupā trešo vietu ieņem Āgenskalna Valsts ģimnāzija, kuras sniegums šogad novērtēts ar 49,02 ballēm.

Arī šajā skolu grupā ir izglītības iestādes, kuru sniegums ir zem 20 ballēm, bet Dobeles Valsts ģimnāzija, Jēkabpils Valsts ģimnāzija, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija, Ogres Valsts ģimnāzija un Bauskas Valsts ģimnāzija ir saņēmušas mazāk par 10 ballēm. Viszemāk valsts ģimnāziju reitingā novērtēta Balvu Valsts ģimnāzija - ar 0,5 ballēm.

Rīgas Valsts 1.ģimnāzija pirmo pozīciju turpina ieņemt arī "Zvaigžņu reitingā", kurā apkopotas skolas par labākajiem starptautisko olimpiāžu rezultātiem. Otro vietu pēc apkopojuma par skolēnu aktivitāti un panākumiem starptautiskajās olimpiādēs saglabājusi RTU Inženierzinātņu vidusskola, bet trešajā vietā šogad ierindojies Rīgas Franču licejs.

2022./2023. mācību gada skolu reitingā ir iekļautas 19 valsts ģimnāzijas, 23 lielās skolas, kurās mācās vairāk nekā 100 vidusskolēni, un 29 mazās skolas, kurās mācās mazāk nekā 100 vidusskolēni vai kurās nemācās vidusskolēni.

Reitingā ņemti vērā skolēnu sasniegumi valsts olimpiādēs, atklātajās olimpiādēs un skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konkursā.

Danusēvičs vērsa uzmanību, ka šogad ir manāms kritums talantīgo skolēnu apmācībā un virzībā uz zinātni, kas varētu būt daļēji saistīts ar skolu reformas problēmām - tās atņemot laiku, spēkus un līdzekļus darbam ar talantīgajiem skolēniem.

Ata Kronvalda fonds ir nodibinājums, kura uzdevums ir Latvijas talantīgāko skolēnu apzināšana un viņu izglītības sekmēšana. Tā dibinātāji 1988.gadā bija Izglītības ministrija, Jauno zinātnieku un speciālistu padome, jaunatnes firma "Kontakts," kā arī virkne jauno zinātnieku un pedagogu - talantīgo skolēnu vasaras nometnes "Alfa" rīkotāju. Fonds tika oficiāli reģistrēts 1993.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas