Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vairāki miljoni uzlabotu atzīmju

Mācību gada beigas un visu gadu ilgušie pūliņi sekmju uzlabošanā atzīmēti vērienīgi – vakar, 15. jūnijā, Rīgā Kino Citadele notika Skolas Dienas un E-klases kopīgi rīkotā sekmju progresa konkursa Mēs varam labāk! noslēguma pasākums. Tajā pulcējās konkursa uzvarētāji – 27 klases, kas panākušas vislielāko izaugsmi savā vidējā atzīmē, ja salīdzina sekmes pirmā semestra beigās un otrā semestra noslēgumā. Sīkāk ar Top 3 laureātiem katrā klašu grupā un viņu sniegumu var iepazīsties tabulā, taču kopumā no konkursa rezultātiem var secināt vienu – lai panāktu sekmju izaugsmi, ir jāstrādā ilgstoši un mērķtiecīgi, un vienā naktī atzīmes uzlabot droši vien neizdosies. 

"Jūs visi esat baigie malači un vasaras brīvlaikā esat devušies ar gandarījuma sajūtu!" uz pasākumu sabraukušās 27 klases slavēja Dienas galvenais redaktors Gatis Madžiņš, piebilstot, ka pārtikušu un labā nozīmē pašlepnu Latviju var celt tikai gudri cilvēki un ka tieši skolēni ir tie, kas noteiks toni nākotnē. Savukārt E-klases redaktore Anete Kluce uzsver: "Skolēni no visas Latvijas arī šogad ir pierādījuši, ka viņi grib un arī var mācīties labāk. Katrs no mums ir atšķirīgs, un mēs visi nekad nespēsim iegūt vienādu rezultātu, tādēļ svarīgākais ir mēģināt izdarīt maksimāli labi un godprātīgi katram pēc savām iespējām. Palīdzot citiem, sasniegt vēl labāku rezultātu. Progresēt. Sadarboties. Censties. Tieši par šīm lietām iestājas konkurss Mēs varam labāk!." 

Konkursu Skolas Diena un E-klase rīkoja jau ceturto gadu. Tā finālā iekļuva klases no visiem Latvijas reģioniem, visvairāk – no Rīgas un Latgales. Skolās, kas lieto E-klasi, kopumā šogad notikušas ap 19 miljoniem mācību stundu un ievadīts 81 miljons atzīmju, turklāt daļa no tām, iespējams, tieši konkursa radītās motivācijas dēļ, kļuvušas labākas. "Konkursa jēgu es jūtu, dzirdot, kā visa klase ir centusies palīdzēt vienam skolēnam, kuram fizikā nekādi neizdodas saņemt augstāku atzīmi par 4; redzot, kā klase, kura savulaik bija tikai 25 cilvēku kolektīvs, tagad kļuvusi par labāko draugu pulku, jo viņus vieno kopīgs mērķis; secinot, ka, skolēnu atzīmēm uzlabojoties, viņi kļūst par konkurētspējīgākiem jauniešiem. Protams, liels prieks un gandarījums rodas arī noslēguma pasākumā, redzot skolēnu un skolotāju mirdzošās acis, kad viņi dodas pēc sarūpētajām balvām," saka Kluce un norāda, ka uzslavas pelnījuši arī pedagogi un klašu audzinātāji, kas atbalstījuši skolēnus sekmju uzlabošanas procesā: "Tieši viņi ir tie, kuri maija beigās man zvana, nespējot nociesties, neuzzinājuši, vai viņu audzināmā klase ir iekļuvusi konkursa pirmajās vietās. Bieži vien tieši skolotāji visvairāk pārdzīvo skolēnu nesekmīgās atzīmes vai sajūtu, ka kāds talantīgs skolēns iznieko savu potenciālu, nepietiekami cītīgi mācoties." 

Konkursa uzvarētāji saņēma vērtīgas balvas – iespēju visai klasei kopīgi apmeklēt dažādas aktivitātes un pasākumus. Nelielā konkursiņā, pareizi atbildot uz jautājumu, cik gadu šogad aprit Dienai (pareizā atbilde – 25), žurnāla Ilustrētā Zinātne Junioriem abonementu pašam un Dienas abonementu skolai balvā nopelnīja arī skolnieks Ralfs no Ogres 1. vidusskolas. Tāpat visi pasākuma dalībnieki kopīgi noskatījās filmu Juras laikmeta pasaule.  

Novēlam visiem skolēniem un skolotājiem izbaudīt vasaru un uzkrāt spēkus nākamajam mācību gadam!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas