Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Vakcinēšana pret Covid-19 sākta Latvijā izvietotajai NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupai

Vakcinēšana pret Covid-19 sākta Latvijā izvietotajai NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupai, tikmēr vietējo karavīru potēšana plānota tuvākajā laikā, aģentūra LETA noskaidroja Nacionālajos bruņotajos spēkos un Aizsardzības ministrijā.

Sabiedroto karavīri no Kanādas vadītās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas saņēmuši vakcīnu sūtījumu no Kanādas un jau sākuši vakcinēties pret Covid-19 Ādažu militārajā bāzē.

Latvijas karavīru un zemessargu vakcinēšanu plāno sākt tuvākajā laikā un to tāpat kā NATO karavīru gadījumā veiks militārie mediķi. Vietējiem karavīriem un zemessargiem vakcīnas piegādās Latvijas veselības resors.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1500 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm.

Svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija notika 2017.gada 19.jūnijā Ādažu bāzē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas