Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Valdība atbalsta 2,4 miljonu piešķiršanu internātskolu uzturēšanai

Ministru kabinets atbalstīja 2 402 219 eiro piešķiršanu pašvaldību dibināto internātskolu uzturēšanas izdevumu daļēju izdevumu segšanai 2018.gadā.

Otrajā lasījumā izskatot priekšlikumus likumprojektam Par valsts budžetu 2018.gadam, ministri vienojās pārdalīt 2,402 miljonus eiro no budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem, lai daļēji segtu internātskolu uzturēšanas izmaksas nākamajā gadā.

Valdība lēma līdzekļus internātskolām piešķirt tikai par internātskolā uzņemtajiem izglītojamiem, kuri ir bāreņi vai bez vecāku gādības palikuši bērni, kā arī izglītojamiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm.

Šī likuma izmaiņas saistītas ar nākamā gada valsts budžetu. Galīgajā lasījumā Saeima par likumprojektu plāno lemt novembra beigās.

Kā ziņots, Ministru kabinets 3.oktobrī atbalstīja grozījumus Izglītības likumā, kas paredz pārtraukt uzturēšanas izdevumu segšanu no valsts budžeta pašvaldību internātskolās un speciālās pirmsskolas izglītības iestādēs, šo pienākumu uzliekot pašvaldībām.

Tomēr koalīcijas partneri vēlāk piekrituši Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) rosinājumam nākamgad daļēji vēl turpināt internātskolu finansēšanu no valsts budžeta, žurnālistiem pastāstīja ZZS Saeima frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Šāds risinājums tiktu ieviests uz vienu gadu, skaidroja Brigmanis.

Patlaban Latvijā ir 12 internātskolas, kas atrodas 11 pašvaldībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas