Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Valdība atbalsta karavīru nosūtīšanu uz Centrālāfrikas Republiku

Otrdien Ministru kabinets aiz slēgtām durvīm lēma virzīt apstiprināšanai Saeimā lēmumprojektu par Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru nosūtīšanu dalībai Eiropas Savienības (ES) militārajā operācijā Centrālāfrikas Republikā (CĀR).

Lēmumprojekts izskatīšanai parlamentā tiek virzīts steidzamības kārtā.

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība) pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja, ka Latvija uz CĀR nosūtīs līdz 40 cilvēkiem. Misijas mandāts plānots uz sešiem mēnešiem. Latvijas karavīri nepiedalīsies kaujas operācijās, viņu pamatuzdevums būs apsargāt lidostu un veikt patrulēšanu, uzsvēra Vējonis.

Patlaban Aizsardzības ministrija veic aprēķinus, cik izmaksās Latvijas dalība misijā. Līdzekļi šim mērķim tiks ņemti no ministrijas budžeta, proti, samazinoties kontingentam misijā Afganistānā, finansējums tiks pārdalīts par labu misijai CĀR.

NBS karavīri varētu ierasties CĀR jūnijā.

ES 1.aprīlī paziņoja, ka nekavējoties sāks sešu mēnešu militāro misiju Centrālāfrikas Republikā, lai novērstu arvien dziļāko krīzi, kas pārņēmusi šo valsti. ES militāro operāciju sākšanu atbalstījusi Eiropadome, ziņo LETA.

1000 vīru lielie ES spēki - EUFOR RCA - palīdzēs aptuveni 2000 Francijas un 6000 Āfrikas Savienības misijas karavīru, cenšoties atjaunot drošību galvaspilsētā Bangi un radīt apstākļus humānās palīdzības piegādei, paredzot tālāk nodot šo uzdevumu ANO miera uzturēšanas operācijai vai Āfrikas valstu spēkiem.

ES misiju, kas varētu izmaksāt 25,9 miljonus eiro, bija paredzēts nosūtīt uz CĀR jau marta beigās, taču iecere aizkavējās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas