Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Valdībā budžeta jautājuma skatīšanu sāk ar saldējumu ēšanu

Šodien Ministru kabinets sāka skatīt nākamā gada valsts budžetu, un tas tika darīts ar saldējumu.Kā novēroja aģentūra LETA, pirms jautājuma izskatīšanas valdības sēdes slēgtajā daļā Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane zālē ienesa divus plastmasas maisiņus, kas bija pilni ar saldējumiem.

Vienā no maisiņiem varēja saskatīt markas Karlsons saldējumus.Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) pēc valdības sēdes smejoties sacīja, ka saldējums ēsts, lai atvēsinātu ministru prātus.Jau ziņots, ka šodien Ministru kabineta sēdes darba kārtībā iekļauts informatīvais ziņojums par makroekonomisko rādītāju, ieņēmumu un vispārējās valdības budžeta bilances prognozēm 2016.-2018.gadā un informatīvais ziņojums par neatkarīgo institūciju iesniegtajām jaunajām politikas iniciatīvām 2016., 2017. un 2018.gadam.Nākamā gada valsts budžetu plānots veidot, balstoties uz iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsmes prognozi 3% apmērā.Finanšu ministrijas apkopotie dati rāda, ka jaunām politikas iniciatīvām nākamgad iestādes prasījušas līdzekļus 580,72 miljonu eiro apmērā, 2017.gadā pieprasīti 806,78 miljoni eiro, bet 2018.gadā - 1,18 miljardi eiro. Jūlija sākumā valdība nolēma, ka ministriju iesniegtās jaunās politikas iniciatīvas 2016.-2018.gadam netiks vērtētas atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem "Kārtība, kādā nosakāms maksimāli pieļaujamais valsts budžeta izdevumu kopapjoms un maksimāli pieļaujamais valsts budžeta izdevumu kopējais apjoms katrai ministrijai un citām centrālajām valsts iestādēm vidējam termiņam". Tāpēc ne Finanšu ministrija, ne Pārresoru koordinācijas centrs ministriju iesniegtās jaunās politikas iniciatīvas 2016.-2018.gadam nevērtēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas