Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Valdība lems par Jaunzemes iecelšanu VID vadītājas amatā

Ministru kabinets šodien plāno lemt par Ievas Jaunzemes iecelšanu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājas amatā, liecina valdības sēdes dienaskārtība.

Pozitīva balsojuma gadījumā Jaunzeme amatā tiks iecelta uz pieciem gadiem.

Jaunzeme VID vadītāja amata konkursā uzvarēja, kad valdības vadītājs bija Māris Kučinskis (ZZS). Toreizējā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) nesteidzās virzīt valdībā jautājumu par Jaunzemes apstiprināšanu amatā, atzīstot, ka jaunā VID vadītāja iecelšana atstājama jaunā Ministru kabineta kompetencē.

Jaunās valdības finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) iepriekš aģentūrai LETA pauda, ka nav iemeslu Jaunzemi neapstiprināt VID vadītājas amatā.

"Jā, viennozīmīgi virzīšu Jaunzemi apstiprināšanai VID vadītājas amatā. Ir noticis amata konkurss, kurā Jaunzeme uzvarēja ar lielu pārsvaru, turklāt neredzu nevienu iemeslu, kas man liegtu virzīt viņu amatam," pauda ministrs.

Jaunzeme līdz šim bija Ekonomikas ministrijas Administrācijas vadītāja, bet iepriekš viņa bijusi valsts sekretāre Labklājības ministrijā. Tāpat potenciālā VID ģenerāldirektore sešus gadus vadīja Konkurences padomi, bet pirms tam bija padomniece Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā. Jaunzeme arī četrus gadus bija ģenerāldirektore Latvijas Darba devēju konfederācijā.

VID ģenerāldirektora amata kandidātei ir biznesa vadības maģistra grāds un arī Ekonomikas fakultātes ekonomista diploms, kas ar Akadēmiskās informācijas centra lēmumu pielīdzināts profesionālā maģistra grādam. Viņa pārvalda divas svešvalodas - angļu un krievu - un pamatzināšanu līmenī ir apguvusi vācu un franču valodu.

Jaunzemes iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija par 2017.gadu liecina, ka pērn par darbu Ekonomikas ministrijā viņa algā saņēmusi 40 819 eiro.

Jaunzemes īpašumā ir dzīvoklis Rīgā. Tāpat viņa deklarējusi bezskaidras naudas uzkrājumus 17 384 eiro apmērā. Jaunzeme nav deklarējusi parādsaistības, kuru apmērs pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas.

VID ģenerāldirektora amats kļuva vakants pēc tam, kad naktī uz 2018.gada 10.martu negaidīti nomira VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule. Viņa dienestu vadīja kopš 2016.gada novembra.

2018.gada 13.martā valdība par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju iecēla VID ģenerāldirektora vietnieci nodokļu jomā, VID Nodokļu pārvaldes direktori Daci Pelēko.

Vēlāk uz VID vadītāja amatu tika izsludināts konkurss, kurā uzvarēja bijušais Latvijas Televīzijas valdes loceklis Māris Skujiņš, taču viņš savu kandidatūru atsauca pēc tam, publiski izskanēja bažas par viņa reputāciju. Skujiņš gan šīs bažas noraidīja, saucot tās par "melu kampaņu".

 

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Lai kuru tajā amatā arī neieceltu... es novēlu - nevēro dzīvi tikai caur mersedesa logu, mēģini vismaz reizi mēnesī satikt pāris dzīvus cilvēkus un saprast viņu noskaņojumu un vajadzības.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas