Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Valdība lūgs no VID secinājumus par nulles deklarācijām

Valdība plāno lūgt Valsts ieņēmumu dienestu (VID) nākt uz Ministru kabinetu, lai ziņotu par pagājušā gadā īstenoto sākumdeklarēšanos.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) žurnālistiem šodien atzina, ka iesniegto nulles deklarāciju apjoms bija ievērojams un VID pie tām vēl strādā. Taču ir skaidrs, ka valdība lūgs VID nākt ar apkopojumu par to, kādi ir secinājumi no šī pasākuma, cik liels ir papildus uzrēķins, un kā tas ir palīdzējis izvest daļu iedzīvotāju no ēnu ekonomikas.

Šādu ziņojumu valdība varētu gaidīt gada pirmajā pusē. "Es pieļauju iespēju, ka vasaras sākums varētu būt piemērots laiks, jo tad būs gads kopš deklarāciju iesniegšanas beigām," teica Dombrovskis.

2011.gada 15.decembrī stājās spēkā Fizisko personu mantiskā stāvokļa un nedeklarēto ienākumu deklarēšanas likums, kas noteica, ka mantiskā stāvokļa deklarācija noteiktām iedzīvotāju kategorijām bija jāiesniedz VID no 1.marta līdz 1.jūnijam. Tajā bija jānorāda ziņas par personas mantisko stāvokli 2011.gada 31.decembra plkst.24.

Kopumā sākumdeklarācijas VID iesniedza vairāk nekā 130 000 iedzīvotāju.

Sākumdeklarācija bija jāiesniedz, ja persona Latvijā ir iegādājusies nekustamo īpašumu, kura iegādes vērtība pārsniedz 10 000 latu un uz kuru nav nostiprinātas īpašumtiesības, kā arī īpašumu ārvalstīs. Tāpat bija jādeklarē skaidras naudas uzkrājumi, iegādātās kapitāla daļas Latvijā un ārzemēs, parāda vērtspapīri, aizdevumi, parādsaistības un citi īpašumi, kuru vērtība pārsniedz 10 000 latu. Nebija jādeklarē tie īpašumi, kas jau ir reģistrēti valsts reģistros.

Par pārkāpumiem mantiskā stāvokļa deklarēšanā VID varēs piemērot naudas sodu līdz 250 latiem tad, ja persona nebūs iesniegusi mantiskā stāvokļa deklarāciju, nebūs ievērojusi deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtību vai arī deklarācijā būs norādījusi apzināti nepatiesas ziņas.

Administratīvo pārkāpumu lietas izskatīs VID, un saukt pie atbildības personas varēs ne vēlāk kā četru mēnešu laikā no pārkāpuma atklāšanas dienas un ne vēlāk kā viena gada laikā no pārkāpuma izdarīšanas dienas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas