Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Valdība plāno lemt par papildu 160 000 vakcīnu iegādi no Pfizer un BioNTech

Ministru kabinets ceturtdien plāno lemt par papildu 160 000 vakcīnu pret Covid-19 devu iegādi no ražotājiem Pfizer un BioNTech, otrdien preses konferencē atklāja veselības ministre Ilze Viņķele (AP), kura pienākumus pildīs vēl līdz ceturtdienai, jo premjers ir pieprasījis viņas demisiju.

Viņa skaidroja, ka iepriekš Veselības ministrija valdībā vērsās ar iespēju pasūtīt papildu 100 000 vakcīnas pret Covid-19 devu no Pfizer un BioNTech. Šādu iespēju Viņķele arī esot pārrunājusi ar Kariņu telefoniski "dienā pirms atbalstošu lēmumu pieņēma Ministru kabinets", tomēr plašāk notikušo ministre nekomentēja.

Vienlaikus ceturtdienas valdības sēdē, pēc Viņķeles sacītā, tiks virzīts lēmums par vēl papildu 160 000 devu iegādi no ražotājiem Pfizer un BioNTech.

Kā ziņots, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) otrdien izteicis neuzticību Viņķelei un atbilstoši Sadarbības līgumam ir aicinājis partiju apvienību Attīstībai/Par! virzīt jaunu veselības ministra amata kandidātu, aģentūru LETA informēja premjera birojā.

Kariņš līdz šim vairākkārt paudis neapmierinātību ar VM un ministres darbībām Covid-19 izplatības ierobežošanā, bet pēdējā laikā kritika tika izteikta par skaidra Covid-19 vakcinācijas plāna neesamību.

Otrdien valdībā bija paredzēts skatīt VM izstrādāto vakcinācijas plānu, taču šī jautājuma izskatīšana tika pārcelta uz šo ceturtdienu.

Otrdien preses konferencē Ministru prezidents arī sacīja, ka viņam nav saprotams VM atbildīgo iestāžu atteikums iegādāties papildu vakcīnas pret Covid-19.

Kariņš arī informēja, ka viņš pirms nedēļas uzzinājis, ka Latvijai bijusi iespēja pieteikties Pfizer un BioNTech ražotām 100 000 vakcīnām, bet tas neesot noticis. Premjers to raksturoja kā "aizkadrā pieņemtu lēmumu, kas nav celts galdā Ministru kabinetā".

No VM sagatavotā Covid-19 vakcinācijas plāna izriet, ka no AstraZeneca gada pirmajā ceturksnī tiks saņemti ap 424 000 vakcīnu, no BioNTech/Pfizer - ap 98 000, no CureVac - 63 000, bet no Moderna - ap 42 000. Eiropas Zāļu aģentūra pašlaik kā otro vērtē Moderna pieteikumu vakcīnas reģistrēšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas